DOČEKAO GA VELIKI BROJ MEŠTANA BELE CRKVE: Predsednik Vučić obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE

DOČEKAO GA VELIKI BROJ MEŠTANA BELE CRKVE: Predsednik Vučić obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti (FOTO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi, jednoj od današnjih tačaka njegove kampanje "Budućnost Srbije", a dočekao ga je veliki broj građana i zaposlenih u toj medicinskoj ustanovi.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i transparente na kojima piše "Penzioneri su uz Vučcića" , "Uz Aleksandra Vučića - napredna Srbija" i uz "Aleksandra Vučića - pristojna Srbija".

U poslednje dve i po godine u renoviranje ove bolnice uloženo je 60 miliona dinara od čega je 4,5 miliona iskorišćeno za nov sanitet, rekao je direkor Budiša Juga.

foto: Predsedništvo Srbije

Pored saniteta, u bolnici je nabavljen i digitalni rendgen, kojim je zamenjen prethodni, star 30 godina.

Novac koji je dala država iskorišćen je za renoviranje i završavanje radova na zgradi, koje je počelo 2008. godine, ali je ubrzo i prekinuto, rekao je Juga.

Zastoj na renoviranju zgrade trajao je do 2017. godine, a radovi su završeni tokom prošle godine.

1 / 3 Foto: Predsedništvo Srbije

Direktor Juga je istakao da je ova bolnica od regionalnog značaja jer se jedina bavi plućnim patologijama, a da je od značaja za celu Srbiju jer jedina leči plućnu patologiju kod psihijatrijskih pacijenata.

Osobenost joj je i lečenje tuberkoloze i sprečavanje njenog širenja.

Specijalna bolnica za plućne bolesti osnovana je 1820. godine kao Komunitetska građanska bolnica i jedna je od retkih zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine koja nikada nije prekidala sa radom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track