BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ ODGOVORILA MARINIKI TEPIĆ: Imajte bar trunku morala i prestanite sa lažima! Istina vas demantuje
Foto: Ana Paunković

Slučaj samoubistva policajca

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ ODGOVORILA MARINIKI TEPIĆ: Imajte bar trunku morala i prestanite sa lažima! Istina vas demantuje

Politika -

Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP reagovala je na tvit Marinike Tepić koja je pozivajući se na saopštenje Policijskog sindikata Srbije

optužila MUP da krije samoubistvo policajca B.Ž (38) koje se dogodilo pre nekoliko dana u Palati Srbija.

Ivković je, kao odgovor Mariniki Tepić, objavila i statistiku samoubistava zaposlenih u MUP, na kojoj se vidi da je prošle godine ruku na sebe podiglo četvoro zaposlenih.

foto: Printscreen, Twitter

Najpre se na tviteru oglasila Marinika Tepić, koja je prenela saopštenje PSS, ali i upitala zašto se događaj krije, pomenuvši i sekretarku Dijanu Hrkalović.

Usledio je odgovor državne sekretarke:

- Kolega B.Ž. je nedavno unapređen, dobio je povećanje plate i priznat mu je fakultet. Sve ono čemu se u vaše vreme policajci nisu mogli nadati. Odlučili smo, kao i uvek u ovakvim slučajevima, da poštujemo nenadoknadivi gubitak i bol njegove porodice. Ni toj ljudskosti se takođe policajci nisu mogli nadati u vaše vreme, a sa svojim manirima bezobzirnih zloupotreba nastavljate i danas. Teško je kada i jedan čovek digne ruku na sebe. Imajte bar trunku morala i prestanite sa lažima! Za razliku od vremena kada su na vlasti bili Savez za Srbiju koje Vi podržavate, broj policajaca koji oduzmu sebi život iz godine u godinu se smanjuje.Istina vas demantuje! - poručila je Popović Ivković Mariniki Tepić, okačivši statistiku samoubistva zaposlenih u MUP, na kojoj se vidi da je prošle godine ruku na sebe podiglo četvoro zaposlenih.

Saopštenje PSS u kom se navodi da godišnje oko 10 policajaca izvrši samoubistvo vam prenosimo u celosti:

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije želi da izrazi saučešće porodici našeg kolege B. Ž. (38), koji je počinio samoubistvo na radnom mestu u zgradi Siv 1 (Palata Srbije), na Novom Beogradu.

- Naš kolega je digao ruku na sebe i to je velika tragedija. Želimo njegovoj porodici da izrazimo najdublje saučešće. Iz vrha MUP Srbije nismo čuli ni reči povodom ove tragedije, a policajaca koji dižu ruku na sebe je sve više. Prema podacima našeg tima psihologa, prosek godina osoba koje su počinile samoubistvo u Srbiji je 54, dok je u policiji 36 godina. Na godišnjem nivou oko 10 pripadnika policije podigne ruku na sebe, što je ogroman broj. Više policajaca strada od svoje ruke, nego od ruke kriminalaca. To pokazuje kakvo je stanje u MUP Srbije već godinama, gde brige za pojedinca nije adekvatna. Iako radimo neke od najtežih poslova, odgovarajuća psihološka pomoć policajcima izostaje. Dok bude tako, ovakve tragedije će se nažalost dešavati – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track