Najnovije vesti

MINISTAR PETER SIJARTO PODRŽAVA SRBIJU: Otvaranje jednog ili dva poglavlja u pregovorima sa EU nije ohrabrenje
Foto: Beta/Miloš Miškov

kljućna za stabilnost balkana

MINISTAR PETER SIJARTO PODRŽAVA SRBIJU: Otvaranje jednog ili dva poglavlja u pregovorima sa EU nije ohrabrenje

Politika

BUKUREŠT - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je "Srbija ključna za stabilnost Balkana" i ocenio da "otvaranje jednog ili dva poglavlja u pregovorima (s EU) svake godine ne predstavlja odgovarajuće ohrabrenje".

MTI prenosi da je Sijarto to, tokom prošlonedeljnog boravka u Bukureštu, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova država članica EU, poručio u intervjuu rumunskom televizijskom kanalu "Digi 24", a tekst intervjua objavljen je danas.

Navodi se da je Sijarto kazao da su zemlje centralne Evrope iz sopstvenog iskustva naučile da integracija u EU i NATO puno pomaže u otklanjanju međusobnih napetosti i da zbog toga centralnoevropske zemlje traže ubrzavanje pregovora o pristupanju Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji.

"Srbija ključna za stabilnost Balkana. Otvaranje jednog ili dva poglavlja u pregovorima svake godine ne predstavlja odgovarajuće ohrabrenje. Ali, mi bi trebalo da ih ohrabrimo i stavimo im jasno do znanja da vredi usredsrediti se na pristupanje (EU) pošto bi bilo koji drugi scenario ojačao antievropska osećanja, što je razvoj situacije koji svi želimo da izbegnemo", rekao je Sijarto.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track