Najnovije vesti

DAČIĆ O MADURU I VENECUELI: Ne razume Čanak šta su prijatelji
Foto: Marina Lopičić

Šef srpske diplomatije

DAČIĆ O MADURU I VENECUELI: Ne razume Čanak šta su prijatelji

Politika

BEOGRAD - U trenutku kada ni Ujedinjene nacije ni Evropska unija nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo jeste da ne menjamo svoju poziciju prema toj prijateljskoj zemlji, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 

"Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država. To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju da podrži referendum o otcepljenju od Španije, koja nam je takođe prijatelj", izjavio je Dačić za Novosti.

 

On je to rekao reagujući na izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je prethodno postavio pitanje Dačiću i premijerki Ani Brnabić da li je njegova izjava da Srbija "ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili stav Vlade Srbije.

 

Evropske zemlje su tražile od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na leitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele, naveo je Čanak i upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...