Najnovije vesti

GOJKOVIĆEVA O MOGUĆIM IZBORIMA: Nećemo se voditi ličnim, već interesima Srbije
Foto: Beta/Dragan Gojić

reagovanje

GOJKOVIĆEVA O MOGUĆIM IZBORIMA: Nećemo se voditi ličnim, već interesima Srbije

Politika

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim parlamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju promoviše sadašnja vlada.

 

Gojković kaže da ona spada u onu grupu rukovodstva SNS koja još nije prelomilo da li je za izbore ili ne.

 

"Prilikom odluke o izborima svakako neće prelomiti naš lični osećaj da hoćemo da dokažemo da imamo podršku građana Srbije za politiku budućnosti koju promoviše predsednik Vučić, ali i parlament donošenjem dobrih reformskih zakona. Preovladaće interesi Srbije da li je u ovom momentu dobro ponovo izaći na birališta i tražiti poverenje građana", rekla je Gojković za TV Prva.

 

Upitana o bojkotu opozicije u Narodnoj skupštini, Gojković kaže da ona to ne bi nazvala bojkotom, već da manji deo opozicije ne želi da radi, jer veći deo opozicije dolazi na plenum i učestvuje u radu odbora.

 

"Ono što im je najatraktvijnije je svakako učestvovanje u radu delegacija Narodne skupštine pri skupštinama svuda po svetu", rekla je Gojković.

 

Deo opozicije koji ne učestvuju u diskusiji o dnevnom redu, navodi ona, jesu lideri opozicije koji nisu ni učestvovali na prošlim izborima i nisu imali svoje poslanike, već su ih, kako kaže, u međuvremenu mimo izbora stekli.

 

"Ne shvatam način na koji to oni žele da prikažu, tu su u parlamentu, uzimaju dnevnice, plate i ne smatram da bojkotuju bilo šta osim rada parlamenta", rekla je predsednica Skupštine.

 

Upitana da prokomentariše "prepucavanje" lidera opozicije na tviteru o tome ko učestvuje u radu skupštine, a ko ne, Gojković je primetila da je tviter postao moćno sredstvo za "poturanje" lažnih vesti.

 

"Pre neki dan sam pročitala da nije bilo dovoljno poslanika na odborima koji su prethodno razmatrali predloge zakona i koji su se našli na dnevnom redu, što nije istina. Pravilo u Poslaniku je da vladajuća većina mora imati većinu u odborima, ali videli smo i Sandru Rašković Ivić i Gordanu Čomić da su učestvovale u pojedinim odborima", navela je Gojković.

 

Poručila je opoziciji da se dogovori i da ne objavljuju preko Tvitera "poternice jedni za drugima", ko je u Skupštini, a ko nije, ali i da ne objavljuju vešala.

Povodom odluke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da razmotri pitanje suspenzija taksi na robu iz Srbije, Gojković je ponovila da je stav Srbije jasan - dijalog sa Prištinom neće biti nastavljen dok se ne ukinu takse.

 

"Da li će Priština to učiniti videćemo, jer pisma iz SAD i EU su sve ovo vreme stizala, ali nije imao ko da ih pročita. Videćemo da li će danas imati ko da ih pročita i kakvu će odluku doneti. Naš stav je jasan", zaključila je Gojković.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...