AHMETI: Bez dogovora o taksama i platformi za dijalog sa Beogradom
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

bez jedinstvenog stava

AHMETI: Bez dogovora o taksama i platformi za dijalog sa Beogradom

Politika -

Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa.

Kopredsedavajuci tog tima, Špend Ahmeti, izjavio je nakon sastanka da nema promena u stavovima o taksama od 100 odsto nametnutih na proizvode iz Srbije i BiH, a nema ni saglasnosti po pitanju predložene platforme za nastavak dijaloga sa Beogradom.

On je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Kadri Veseljijem i Fatmirom Ljimajem rekao da postoje nesuglasice, ali da će o tome odlučiti vlada, prenosi prištinski Ljajmi.

"Treba da budemo jedinstveni po pitanju taksi, ako to nismo hajde da ih ukinemo", rekao eje Ahmeti.

Prema njegovim rečima, na sastanku koji je sazvao predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji razgovaralo se o platformi za dijalog sa Beogradom i pismu koji su američki zvaničnici uputili Haradinaju, Tačiju i Veseljiju.

"Nemamo konačan stav o platformi", rekao je on i dodao da tekst platforme neće biti poslat kosovskoj skupštini dok se ne usaglase.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track