BRNABIĆEVA: Finansiranje kampanje Budućnost Srbije u skladu sa Ustavom
Foto: Beta/Milan Obradović

reagovanje

BRNABIĆEVA: Finansiranje kampanje Budućnost Srbije u skladu sa Ustavom

Politika -

Kampanja "Budućnost Srbije", koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, finansira se u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Vlade Srbije i predsednika države, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da ni u jednoj normalnoj zemlji takva kampanja ne bi bila tema.

Brnabić je rekla da je posao predsednika države, ako želi odgovorno da obavlja svoju dužnost, da obilazi zemlju i razgovara sa građanima i privrednicima, kao što to čini Aleksandar Vučić.

To je, ističe, suština i srž demokratije.

"Pravi se tema od nečega što nije tema. Ne znam kakvo je posebno finansiranje potrebno za tu kampanju", rekla je Brnabić, nakon obilaska Direkcije za nacionalne referentne laboratorije u Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da li se kampanja "Budućnost Srbije" finansira iz budžeta.

"Da li bi u Italiji neko pitao da njihov predsednik ide i razgovara sa građanima. Pitate me za nešto što je posao predsednika", rekla je Brnabić.

On je pohvalila to što će predsednik obići više od 100 lokalnih samouprava i čuti probleme građana i dodala da će nakon toga svi zajedno sesti i razgovarati kako da te probleme reše.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track