LONČAR O PROZIVKAMA OPOZICIJE POVODOM KAMPANJE BUDUĆNOST SRBIJE: A šta treba da rade predsednik i ministri?! Da sede u kabinetima...
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LONČAR O PROZIVKAMA OPOZICIJE POVODOM KAMPANJE BUDUĆNOST SRBIJE: A šta treba da rade predsednik i ministri?! Da sede u kabinetima...

Politika -

Posle neuspele provokacije sa vešalima deo opozicije, okupljen u Savezu za Srbiju (SZS), nastaviće da po svaku cenu izaziva incidente u Srbiji po nalogu spoljnih faktora, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji odbacuje kao besmislene "prozivke" SZS da građani finansiraju kampanju ''Budućnost Srbije'' koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u kojoj učestvuju i članovi vlade.

''Ne znam da li ste čuli nešto smešnije! A šta treba da rade predsednik i ministri? Da sede u kabinetima i misle da će odatle imati realnu predstavu o problemima građana i šta treba da se uradi kao što to zamišljaju Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović...'', rekao je Lončar za TV Pink komentarišući kritike dela opozicije, okupljene u Savezu za Srbiju, da se novac građana troši na ličnu kampanju predsednika Srbije i članova vlade.

Lončar je ocenio da lideri SZS, koje je nazvao ''salatom statističkih grešaka, kojoj je istekao rok trajanja'', nemaju nikakvu ideju, ni program, osim cilja da sklone Vučića i dođu na vlast, kako bi, kaže, ponovo pljačkali Srbiju.

Ministar tvrdi i da SZS dobija novac i instrukcije iz jedne strane zemlje da po svaku cenu izazovu incident u Srbiji, te da provokacija sa vešalima nije uspela.

''Građani ne smeju da nasednu na to, jer svaki incident njih treba da predstavi kao žrtve i da bude okidač za mobilizaciju ostalih građana da bi se, navodno, pokazalo kakva je država, a da su oni žrtve'', rekao je ministar.

Ističe da je vlast svesna da treba još mnogo toga da se uradi, kao i da se smene oni koji zloupotrebljavaju svoje funkcije i ne rade kako treba.

''Ne mislimo da najbolje radimo i da smo sve uradili. Ostalo je mnogo posla, ali je mnogo pritisaka sa strane. Vučić sa 70 odsto podrške naroda smeta svima, i regionu i svetu'', Ističe da je predsednik Vučić, posle uvođenja taksi od strane Prištine, pokazao da je pravi državnik i da je doneo najbolju odluku za Srbiju zbog koje se, kaže, sada o našoj zemlji drugačije govori u centrima moći.

''Vučić nije uveo kontramere Prištini već je zamolio Prištinu da ukine takse, da nastavimo dalje, da gledamo u budućnost i radimo za građane. Tako je razoružao sve, a ozbiljni igrači su shvatili u koga su do sada ulagali. Da li je nekad bio gori odnos između Prištine i SAD'', pitao je Lončar.

Vučić je, kaže, sve to uspeo jer ima podršku narodu i jer je izvukao zemlju iz bankrotstva, smanjio nezaposlenost, povećao plate...

Lončar ukazuje da je zahvaljujući takvoj politici značajno povećan i broj lečenja dece sa retkim bolestima u inostranstvu, od osam pacijenata, koliko ih je lečeno 2012.godine, do 198 dece lečene u 2018. godini.

To je, kaže, postignuto zahvaljujući politici predsednika Vučića, jer sada ima više novca koji može da se odvoji i za lečenje takvih pacijenata.

''Predsednik mi je rekao: Zlatibore, izbaci politiku iz zdravstva, to struka mora da vodi, hoću najbolje što imamo'', rekao je Lončar.

Smatra da građani treba na vreme da razmisle kome daju poverenje i kako će potomcima objasniti za koga su i zašto glasali i kakvu su im buducnost na taj način omogućili.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track