PREDSEDNIK OBIŠAO OPŠTU BOLNICU U LOZNICI: Vučića dočekao veliki broj građana, mnogi hteli da se pozdrave sa njim (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

kampanja budućnost srbije

PREDSEDNIK OBIŠAO OPŠTU BOLNICU U LOZNICI: Vučića dočekao veliki broj građana, mnogi hteli da se pozdrave sa njim (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", Opštu bolnicu u Loznici, gde je u toku rekonstrukcija internog i grudnog odeljenja, kao i odeljenja psihijatrije.

1 / 5 Foto: Predsedništvo Srbije

"Uložili smo mnogo i još ćemo da ulažemo u Loznicu i Podrinje, jer želimo da sačuvamo narod ovde i da pomognemo koliko možemo", poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"A, možemo da pomognemo zahvaljujući reformama, ali i podršci ljudi, koji su verovali u te teške reforme. Na tome sam beskrajno zahvalan", rekao je Vučić novinarima u Loznici, nakon obilaska Opšte bolnice u tom gradu, u okviru posete Mačvanskom okrugu.

Kako je rekao, kompletna ulaganja u lozničku Opštu bolnicu biće tri milijarde.

"Hirurški blok je iz 1987. godine, tada je počeo da se gradi i stoji nezavršen. Tek danas se vraćamo na poziciju iz 1987 godine, ali imamo dovoljno novca za ulagajnje", rekao je Vučić.

Sa Vučićem su u obilasku Loznice, odnosno gradske bolnice, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrovic i v.d. direktora Opšte bolnice Milan Todorović, a razvijen je i transparent "Budućnost Srbije Loznica".

Radovi u tri odeljenja predstavljaju prvu fazu ulaganja u tu bolnicu i koštaće 415 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je lokalna samouprava platila projektnu dokumentaciju.

Na internom odeljenu, koje je predsednik Vučić danas obišao, u toku je rekonstrukcija prvog sprata, a u planu je da se dozida još jedan, proširi prizemlje i izgradi lift.

1 / 5 Foto: Predsedništvo Srbije

Druga faza podrazumeva izgradnju hirurškog ginekološkog bloka, za koji se uskoro očekuje raspisivanje tendera, i kotlarnice na biomasu.

Ukupna vrednost svih radova u Opštoj bolnici u Loznici iznosiće dve milijarde dinara.

Planirani rok završetka radova u tri odeljenja je 4. decembar ove godine, a izgradnje hirurškog bloka i kotlarnice tokom sledeće godine. Ovo je zajednički projekat lokalne samouprave i Vlade Srbije.

Predsednik je prethodno obišao Osnovnu školu "Mika Mitrović" u Bogatiću, a tokom posete Mačvanskom okrugu posetuće i Ljuboviju, Krupanj, Koceljevu, Vladimirce i Šabac.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track