ČEDA RASKRINKAO OPOZICIONE LIDERE! Đilasov kum u ime Saveza išao kod ruskih špijuna!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

BACIO KARTE NA STO

ČEDA RASKRINKAO OPOZICIONE LIDERE! Đilasov kum u ime Saveza išao kod ruskih špijuna!

Politika -

Čedomir Jovanović, lider LDP otkrio je da je Mlađan Đorđević, prijatelj i kum Dragana Đilasa išao nedavno u ime Saveza za Srbiju u Rusiju na skupštinu Instituta za strateške studije, koji je do 2009. bio deo ruske obaveštajne službe.

foto: Marina Lopičić

Jovanović je gostujući na TV Hepi govorio o protestima koji se održavaju u nekim gradovima i opštinama u Srbiji, a na opasku voditelja Milomira Marića da se pojavila teza da iza tih protesta stoje Rusi zainteresovani za destabilizaciju Srbije, on je rekao:

- Šta se ovde kod nas dešava? Ja treba da bojkotujem Pahora jer to kažu Đilas i Jeremić koji uopšte nisu poslanici, ili to traže Dveri i Obradović koji su u tom trenutku u Kremlju sa Noćnim vukovima, ruskom ekstremnom desnicom, kojoj je zabranjane ulazak u pola Evrope i svetu. Što se tiče uloge koju oni ovde igraju (Rusi), uvek su igrali, pa igraju i sada, kao što su radili i u Crnoj Gori. Nema razloga da pred tim guramo glavu u pesak - kazao je Jovanović i nadovezao se:

foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

- Jel' znaš ti šta je Srpski kod (pita voditelja)? Šta je ruski Institut za stateške studije? Do 2009. to je zvanično organizaciono bio deo ruske obaveštajne službe. Onog trenutka kad su otvorili kancelariju u Beogradu, oni su se transformisali u organ predsednika ruske federacije, a ovde imaju kancelariju. Na njihovoj Skupštini u Moskvi, pre tri nedelje, govorio je predstavnik Saveza za Srbiju Mlađan Đorđević, predsednik Srpskog koda, potpredsednik Svenarodne skupštine evroazijskih naroda.

foto: Printscreen Youtube

Đilasov zamenik kad je bio ministar u Koštuničinoj vladi, Đilasov zamenik kad je bio direktor Narodne kancelarije, prvi čovek na koga su bile registrovane njegove firme, njegov kum. Kada je Đilas postao gradonačelnik, on (Mlađan Đorđević) je postao Tadićev šef za Srbe van Srbije koji je bežao iz Crne Gore preko brda spasavajući se sekund pre hapšenja.

Lider LDP je kazao i da nema potrebe da se "razgovara u rukavicama" i da sve treba otvoreno da se kaže.

- Jedno je pitanje nezadovoljstva ljudi, ono je veliko, ali drugo je pitanje kada vi pokušavate da takvo nezadovoljstvo artikulišete na takav način da pokušavate u Srbiji da formirate antievropski blok, a da ljudi toga nisu svesni.

Kurir.rs/E.K/Foto:Marina Lopičić

Vuka izbacili iz Đinđićevog kabineta posle jednog dana

Na pitanje voditelja da li je tačno da su Milić i Zoran Janjušević svojevremeno uhapsili Vuka Jeremića, lidera NS jer je informacije koje je pokupio u hodniku poturao jednoj stranoj ambasadi, Jovanović je kazao:

- Milić mi je rekao da je Jeremića posle jednog dana poslao kući. Eto. Ja sam njega prvi put video uz Tadića, kad je ovaj bio ministar odbrane. Sa druge strane, Đilas tada, kako je kazao lider LDP, nije ni postojao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track