USTAŠE KOJE VODE HRVATSKU DRŽAVU SU SRAMOTA HRVATSKOG NARODA! Vulin čestitao Pupovcu na govoru u Saboru!
Foto: Dragana Udovičić

Usledila podrška

USTAŠE KOJE VODE HRVATSKU DRŽAVU SU SRAMOTA HRVATSKOG NARODA! Vulin čestitao Pupovcu na govoru u Saboru!

Politika -

Krajnje isprovociran poslanik Pupovac u hravtskom Saboru rekao je da su "neostvareni i neiživljeni p.deri, a sve ih kao Srbi ugrožavaju"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Milorad Pupovac, lider Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS) i poslanik u Saboru, ima njegovo potpuno razumevanje za nastup u hrvatskom parlamentu.

Čestitao je Pupovcu na umerenosti kojom se obratio na sednici Sabora na kojoj se raspravljalo o verodostojnosti potpisa za referendum, kojim se želi incirati promena izbornog zakona - da poslanici nacionalnih manjina, time i Srbi, nemaju pravo za izbor ili opoziv tamošnje vlade i za glasanje o budžetu.

foto: Printscreen/ Youtube

Krajnje isprovociran prethodnim govornicima Pupovac je da kazao da su "neostvareni i neiživljeni p.deri, a sve ih kao Srbi ugrožavaju".

- Ustaše koje vode hrvatsku državu su sramota hrvatskog naroda, a pretnja svim ljudskim vrednostima. Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj danas nije ništa manja nego što je bila u NDH juče. Da mogu ne da bi zabranili Srbima da glasaju već bi im zabranili i da postoje. Ustaše koje vode hrvatsku državu ne mogu da prežale što nisu proterali sve Srbe i srušili svaku pravoslavnu crkvu, opljačkali i spalili svaku srpsku kuću i preorali svaki srpski grob. Neka se tome ne nadaju, država Srbija viđe nikada neće dopustiti Oluju - kaže za Kurir ministra Vulin i dodaje:

- EU bi morala da kaže svojoj članici da su fašizam i nacizam bez obzira da li su italijanski, nemački ili hrvatski podjednako zlo i podjednako sramotni i zabranjeni. EU ne treba da štiti Srbe, treba da štiti vrednosti antifašizma bez obzira od koga su ugrožene i ko ih brani. Ako je neko i za čas pomislio da preterujem u osudi bujanja ustaštva u Hrvatskoj sada zna da sam u svakoj reči bio potpuno u pravu. Pupovac ima moje ljudsko razumevanje i čestitam mu na sposobnosti da se ustašama obrati sa takvom umerenošću.

B.B./Foto:Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track