EKSKLUZIVNO! PISMO ERDOGANA VUČIĆU: Dragi prijatelju, čestitam vama i svim građanima Srbije Dan državnosti! ODNOSI IZMEĐU NAŠIH ZEMALJA IZUZETNO SU NAPREDOVALI
Foto: EPA

predsednik turske pisao predsedniku srbije

EKSKLUZIVNO! PISMO ERDOGANA VUČIĆU: Dragi prijatelju, čestitam vama i svim građanima Srbije Dan državnosti! ODNOSI IZMEĐU NAŠIH ZEMALJA IZUZETNO SU NAPREDOVALI

Politika -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku povodom Dana državnosti i istakao kako su odnosi ove dve zemlje u poslednjih godinu dana dostigli odličan nivo.

Pismo turskog predsednika, u koje je Kurir ekskluzivno imao uvid, prenosimo u celosti:

"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju,

Čestitam Vama i svim građanima Srbije Dan državnosti Republike Srbije u svoje lično ime, kao i u ime celog turskog naroda.

Odnosi izmedu Turske i Srbije, zasnovani na prijateljstvu, su izuzetno napredovali i poslednjih godina dostigli odličan nivo. Vaše vizionarsko vođstvo je nesumnjivo veoma doprinelo ovom uspehu.

foto: Kurir

Najiskrenija mi je želja da zajednički trud koji ulažemo u regionalni mir i stabilnost proširimo i na druge oblasti, kao i da održimo pozitivne rezultate koje smo postigli u bilateralnim odnosima.

Duboko verujem da će održavanje Druge sednice Visokog saveta za saradnju tokom moje posete Vašoj zemlji, koju planiram da realizujem u narednom periodu na osnovu Vašeg poziva, dovesti naše odnose na još viši nivo.

Ovom prilikom, Ekselencijo, želim da izrazim i najlepše želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i za prosperitet i blagostanje prijateljskog naroda Srbije", napisao je turski predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track