ĐURIĆ NE VERUJE OPTUŽBAMA PRIŠTINE NA RAČUN RADOJIČIĆA: Da vidimo debele, konkretne i međunarodno potkrepljene dokaze
Foto: Marina Lopičić

pritisci

ĐURIĆ NE VERUJE OPTUŽBAMA PRIŠTINE NA RAČUN RADOJIČIĆA: Da vidimo debele, konkretne i međunarodno potkrepljene dokaze

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ne veruje nijednoj tvrdnji prištinskih vlasti o navodnoj umešanosti predstavnika Srpske liste Milana Radojičića u kriminalne radnje i dodao da je jedini motiv za te optužbe da se oslabi ta lista i preostali Srbi na Kosovu.

foto: Marina Lopičić

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, na pitanje kako komentariše tvrdnje tužilaštva na Kosovu da je Radojičić umešan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima i da je kod njega u stanu nadjeno 75 grama kokaina, Đurić je rekao da Prištini ne veruje ništa dok ne vidi "debele i konkretne, međunarodno potkrepljene dokaze".

"Mnoge nervira delovanje Srpske liste. To što se Srbi drže tvrdo i čvrsto. Oni bi želeli da zvaničnike Srpske liste, i ne samo Radojičića, na različite načine pritisnu... Neke su pokušali da hapse, a ja bih rekao i da likvidiraju. Pravo da vam kažem, ja Prištini ništa ne verujem dok ne vidim debele i konkretne dokaze i međunarodno potkrepljene dokaze. Apsolutno im ništa ne verujem.

Do tada su oni za mene progonitelji Srba na Kosovu i koga oni prozivaju, taj znači da radi suprotno njihovim interesima, a to znači da možda nije daleko od naših interesa", rekao je on.

Na pitanje da li mu je poznato da protiv Radojičića postoji prijava, Đurić je rekao da mu je poznato da prištinske institucije mesecima progone razne srpske predstavnike, izmedju ostalog i Radojičića.

foto: Youtube Printscreen

"Podneli su različite prijave i slali stotine naoružanih policajaca sa dugim cevima, 'zoljama' i 'bazukama' da upadaju ljudima u kuće. Način na koji su upali jasno govori da su hteli nešto drugo. Na sreću nisu uspeli. To su pokušaji da se oslabi srpska zajednica", rekao je on.

Đurić je pozvao prištinske vlasti da se pozabave hapšenjima odgovornih za stvarne ratne zločine, koji se nalaze na čelu najznačajnijih institucija.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track