PRVI SUSRETI U MINHENU: Predsednik Vučić već tokom popodneva imao više bilateralnih sastanaka
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

FORUM O BEZBEDNOSTI

PRVI SUSRETI U MINHENU: Predsednik Vučić već tokom popodneva imao više bilateralnih sastanaka

Politika -

MINHEN - U Minhenu je danas otvorena 55. Minhenska bezbednosna konferencija koja će u naredna tri dana okupiti brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

Vučić je već tokom popodneva imao više bilateralnih sastanaka.. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Minhenu, na Bezbednosnoj konferenciji, razgovore sa evropskim i svetskim zvaničnicima susretom sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom. Vučić je, na kratko, razgovarao i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije Volfgang Išinger koji je poručio da je svet suočen sa nizom malih i velikih kriza, ali i sa epohalnim promenama.

Obučen u plavu duksericu sa kapuljačom u dezenu zastave EU na kojoj je, međutim, bilo samo 11 od 12 žutih zvezdica, jer Velika Britanija namerava 29. marta da istupi iz EU, Išinger je u uvodnom obraćanju poručio i da Evropa mora da govori i deluje jedinstveno.

"Nije dovoljno samo sedeti i čekati dok konflikti nastavljaju da škode izgledima mladih ljudi, budućih generacijama širom sveta. I nije dovoljno samo sedeti i moliti se da ćemo biti pošteđeni najgoreg", rekao je Išinger.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić porazgovarao je danas u Mihnenu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, tokom učešća na forumu o bezbednosti.

"Sa Federikom Mogerini, tokom Minhenske konferencije o bezbednosti - o budućnosti dijaloga i evropskim integracijama Srbije", napisao je predsednik na instagram nalogu "Budućnost Srbije", uz fotografije sa Mogerinijevom.

Vučić je ranije danas doputovao u Minhen, na 55. Konferenciju o bezbednosti.

Vučić za visokim zvaničnicima Velike Britanije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Minhenu sa državnim ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, čime je započeo niz bilateralnih susreta, koji ga očekuju tokom učešća na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track