DALIBOR JEVTIĆ: Građani na KiM nemaju razloga za slavlje, Priština da podvuče crtu i vidi šta treba da se reši
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

potpredsednik Srpske liste

DALIBOR JEVTIĆ: Građani na KiM nemaju razloga za slavlje, Priština da podvuče crtu i vidi šta treba da se reši

Politika -

BEOGRAD - Ministar za povratak i zajednice u ostavci i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da umesto što kosovski Albanci danas slave, treba da se podvuče crta i vidi šta je proteklih godina rešeno i šta treba da se reši.

On je ocenio da zbog lošeg stanja ekonomije, stanja u društvu i možda najlošijih odnosa kosovskih lidera sa EU i SAD, kao i nedostatka poverenja u kosovske institucije, građani Kosova i Metohije nemaju razloga za slavlje.

"Umesto što kosovski Albanci danas slave, treba da se podvuče crta, da se svi pogledamo u oči i da kažemo šta je to što nismo rešili i šta je to što treba da bude rešeno", rekao je Jevtić.

On je naveo da bi glavno pitanje za Međunarodnu zajednicu koja je, kako kaže, podržala nezavisnost bilo šta su do sada uradili i šta je to bolje u odnosu na prethodni period.

Jevtić je dodao da je trenutak na međunarodnoj sceni povoljniji sada nego u bilo kom trenutku u prošlosti za Srbiju i da bi ovo bio dobar momenat za traženje nekog kompromisnog rešenja.

"Odnosi nisu isti i drugačiji su u odnosu na period ranije i mi takav momenat moramo da iskoristimo. Vreme ne radi za nas i zato treba da se iskoristi ovaj povoljan trenutak i trenutni politicki položaj Srbije jer može da se desi da ono što sada možemo da dobijemo kao moguce kompromisno rešenje kasnije možda i nece biti slucaj", navodi Jevtić i dodaje da se kod kosovskih lidera vidi nervoza.

"Platforma o dijalogu i odluka o taksama govori da oni žele da kupe vreme", ocenio je Jevtić.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track