ON BI DA VODI SRBIJU: Sergej Trifunović posle protesta Đilasove koalicije okačio snimak na kojem uz muziku i alkohol pokazuje kako se konzumira trava i poručio: Ja, vaš budući predsednik... (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

Prešao sve granice

ON BI DA VODI SRBIJU: Sergej Trifunović posle protesta Đilasove koalicije okačio snimak na kojem uz muziku i alkohol pokazuje kako se konzumira trava i poručio: Ja, vaš budući predsednik... (VIDEO)

Politika -

Favorizuje poroke Glumac i lider PSG, posle subotnjeg protesta Đilasove koalicije, okačio snimak na kojem uz muziku i alkohol pokazuje kako se konzumira marihuana. Takođe, samoproglasio se i budućim predsednikom države

Novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović na društvenim mrežama okačio je snimak sa kućne žurke na kojoj uživa uz čašu i flašu, ali pokazuje i kako se puši marihuana!

Snimak je objavljen posle subotnjeg protesta koalicije Dragana Đilasa. Trifunović je, verovatno pod dejstvom alkohola, pevao i plesao, a sve uz pesmu "Zemljo moja" Ismete Krvavac i u društvu prijatelja i svog brata - glumca Branislava Trifunovića, koji je takođe jedan od predvodnika protesta.

Simulira duvanje

On se toliko opustio da je, kad god bi naišao deo pesme "postelja joj meka trava", uletao u krupan kadar i rukom pokazivao kako se puši džoint, odnosno marihuana. Iako je pominjanje "trave" u pesmi van svakog konteksta koji bi mogao da se poveže sa porocima i drogom, kontroverznom glumcu je izgleda to bila glavna asocijacija, koju nije zadržao samo za sebe, već je podelio na svom Tviter nalogu.

Loša poruka... Trifunović simulira pušenje trave
Loša poruka... Trifunović simulira pušenje travefoto: Printscreen Twitter
foto: Printscreen Twitter

Pored snimka na kom simulira pušenje marihuane, Trifunović je podelio još jedan video-snimak. Na njemu se novopečeni političar proglasio i budućim predsednikom države. Tako je u jednom trenutku poručio: "Ja, vaš budući predsednik Srbije i ostalog dela sveta... Laku noć, prijatelji".

Loša poruka

Odmah su se pojavili brojni komentari, od onih koji favorizuju njegovo ponašanje i nazivaju ga patriotom, do onih koji ga proglašavaju narkomanom i oštro osuđuju ovakvo ponašanje.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Trifunović voli da uživa u tome da bude antiheroj.

- Sergejev lični stav po pitanju uživanja marihuane nije neki veliki politički problem, ali je taj čin loša poruka građanstvu. On bi, kao lider jedne političke stranke, morao da poznaje propise. Rekao bih da on uživa da bude antiheroj za mejnstrim medije i neko o kome se diskutuje. On nije čovek koji je shvatio da je politika jedno konvencionalno zanimanje i da treba voditi računa o opštem društvenom moralu, a ne da promoviše eksperimentisanje s drogama - kaže Stanković.

Čudan... U ustima drži upaljač s logoom SNS
Čudan... U ustima drži upaljač s logoom SNSfoto: Printscreen Twitter

Ne prestaju s provokacijama NOGO PRETI SUDIJAMA, OPET NOSIO VEŠALA

foto: Printscreen Twitter

Poslanik Dveri Srđan Nogo na subotnjem protestu koalicije Dragana Đilasa ponovo je nosio vešala. Pored toga, sada je otišao i korak dalje, pa je i javno zapretio sudijama. On je, naime, na protest došao sa transparentom na kojem pišu imena i prezimena sudija koje, prema njegovom mišljenju, ne rade svoj posao na pravi način. Od Nogovog ranijeg nošenja vešala ogradio se predsednik Dveri Boško Obradović, ali se ovog puta nije oglašavao.

Sad je sve jasno HRVATI STALI UZ ĐILASA

Kandidatkinja za predsednika Hrvatske, predsednica Radničkog fronta Katarina Peović, očigledno je simpatizer protesta koalicije Dragana Đilasa.

Dokaz za to je video-snimak koji je objavila na svom Tviteru, a na kojem najavljuje dolazak na proteste u Beogradu. Inače, podsetimo, Hrvatska je i ranije iskazivala naklonost prema protestima protiv aktuelne srpske vlasti, pa je tako i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u jednom trenutku pohvalila šetnje dela srpske opozicije.

foto: Zorana Jevtić/Marina Lopičić

Burno u Savezu za Srbiju BOŽOVIĆ: NISAM LJUBITELJ POLITIKE DVERI

foto: Printscreen Twitter

Nezadovoljstvo okupljenih u Savezu za Srbiju sve više raste. Spekulacije da su članovi DS nezadovoljni položajem te stranke u SZS potvrđene su jer je poslanik demokrata Balša Božović na Tviteru napisao da nije ljubitelj politike Dveri, s kojima su, inače, partneri u savezu. Naime, Božović je na pomenutoj društvenoj mreži lajkovao tvit u kojem se kritikuje to što građani potpisuju sa Dverima Sporazum sa narodom SZS. Božović je to lajkovao, a kada mu je sugerisano da je sa tim Dverima u koaliciji, on je odgovorio:

- Nije valjda lajkovanje zabranjeno? Nisam neki ljubitelj njihove politike.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track