MITING DSS ODRŽAN NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA: Nekoliko stotina građana protestovalo pod parolom Kosovo je Srbija
Ilustracija, Foto: Beta, 20.02.2018

nema predaje

MITING DSS ODRŽAN NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA: Nekoliko stotina građana protestovalo pod parolom Kosovo je Srbija

Politika -

BEOGRAD - Nekoliko stotina građana okupilo se oko 17 časova na Trgu Nikole Pašića u organizaciji Demokratske stranke Srbije (DSS), protestujući zbog, kako su rekli, "veleizdaje Kosova".

Obraćajući se učesnicima skupa, predsednik DSS-a Miloš Jovanović je rekao da je Kosovo Srbija i da oko te tri reči "nema dileme". "Te reči su početak i kraj rasprave o tome čije je Kosovo. Svi znamo gde su naši manastiri, gde je Pećka patrijaršija jer je celo Kosovo i Metohija protkano srpskim svetinjama. Svi znamo koliko je krvi proliveno od kneza Lazara do momaka koji su branili Kosovo i Metohiju od NATO agresije 1999. godine", kazao je Jovanović.

On je dodao da je "samo jednom čoveku palo na pamet da preda Kosovo i Metohiju", a taj čovek je po njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

"Nemamo prava da srpski narod na Kosovu i Metohiji ostavimo šiptarskom Kosovu ili ne daj Bože, Velikoj Albaniji. Kosovo i Metohija je naša duhovna vertikala", kazao je Jovanović i poručio Vučiću da je Srbija "mnogo češće rađala Obiliće nego Brankoviće, čestite Srbe a ne poturice".

Posle njegovog obraćanja, učesnici skupa su se uputili ka Predsedništvu Srbije noseći zastave Srbije i DSS-a, kao i transparente na kojima piše "Kosovo je Srbija", "1 od 5 miliona za AP Kosovo=Srbija, sveto i naše", "Ustav je obavezna lektira, pročitaj je", "Srbija je Kosovo", "Osam vekova za jedan mandat", "Nije Kosovo šaka zobi da ga pojede svetski poredak", "Nema predaje" dok su sa razglasa puštane pesme Beogradskog sindikata.

Skup pod nazivom "Zaustavimo veleizdaju - Kosovo je Srbija" organizovale su Demokratska stranka Srbije i pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track