Najnovije vesti

DAČIĆ O IDEJI RAZGRANIČENJA: Predsednik i premijerka će obavestiti narod Srbije ako dođe do nekog dogovora po pitanju Kosova
Foto: Nemanja Nikolić

reakcija

DAČIĆ O IDEJI RAZGRANIČENJA: Predsednik i premijerka će obavestiti narod Srbije ako dođe do nekog dogovora po pitanju Kosova

Politika

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić precizirao je danas da je razgraničenje jedna od ideja za rešavanje kosovskog pitanja, da predsednik Srbije i vlada vode državnu politiku, a da će se o dogovoru s Prištinom, ako do njega dođe, svakako konačno izjasniti najviši državni organi i građani Srbije.

Na pitanje ko je doneo odluku da je razgraničenje zvaničan predlog, pošto skupština nije odlučivala o tome, Dačić je uzvratio pitanjem: "Da li je Zoran Đinđić izlazio pred parlament kada je iznosio takav predlog?".

"Predsednik Srbije i predsednica vlade vode državnu politiku i naravno da će se izjasniti najviši državni organi i narod Srbije ako se dođe do nekog dogovora", objasnio je Dačić.

Ukazao je da se radi o jednoj od ideja koje postoje, da nije zvaničan predlog, niti ga je neko u ime Srbije poslao, već je samo pomenut na sastancima.

"Naš prvi predlog je da Kosovo bude pokrajina u Srbiji, a drugi da pravimo neke kompromise", naglasio je on.

"Dejtonski sporazum nije bio u saglasnosti sa Ustavom Bosne i Hercegovine. Svi koji sada 'ljube' Dejtonski sporazum, tvrdili su nekada da je Slobodan Milošević, zbog njega, bio izdajnik, sve dok muslimanske snage nisu došle pred Banjaluku", rekao je Dačić.

Ponovio je stav Beograda da dijaloga sa Prištinom neće biti dok se ne ukinu takse.

Rekao je da neke zemlje Evrope podstiču Ramuša Haradinaja da ne ukida takse jer im ne odgovara postizanje sporazuma, jer neće promenu granica Kosova.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...