BESNI ČLANOVI DVERI PORUČUJU: Boško, ti si Đilasova pudlica! (FOTO)
Protiv Obradovića su i članovi Dveri, Foto: Shutterstock, Kurur/Montaža

obračun na tviteru

BESNI ČLANOVI DVERI PORUČUJU: Boško, ti si Đilasova pudlica! (FOTO)

Politika -

Obradović je žestoko isprozivan nakon odluke o isključenju Srđana Noga iz pokreta. Optužuju ga da je poslušnik jednog od lidera SZS Dragana

Lidera Dveri Boška Obradovića žestoko su isprozivali članovi i simpatizeri tog pokreta nakon što je odlučio da izbaci Srđana Noga! Oni su mu čak poručili da je "Đilasova pudlica", aludirajući na to da je od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa dobio nalog da iz Dveri istera Noga. A da je Obradović zaista i dobio takvu naredbu, tvrdi i sam Nogo.

Naime, samo dan-dva nakon odluke disciplinske komisije Dveri da isključe Srđana Noga zbog navodnog kršenja statuta pokreta, Obradović se našao na meti brojnih kritika na Tviteru. Osim pomenutog komentara da je "Đilasova pudlica", članovi i simpatizeri Dveri su mu poručili "da je pokazao ko je ulaskom u koaliciju sa Đilasom", "da na sledećim izborima neće dobiti ni jedan odsto", "da dokazuje svoju nesposobnost i želju za foteljom"...

- Je li, Đilasova pudlice, što najuri poslednjeg poštenog čoveka iz Dveri, Noga - pitao ga je jedan tviteraš, dok se drugi zapitao ko mu je dao to pravo i da li je to upravo Đilas.

foto: Shutterstock, Kurur/Montaža

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da je Obradović pod uticajem Dragana Đilasa.

- Obradoviću je trenutno samo bitan stav Dragana Đilasa. Nisu mu bitni njegovi saborci, a ni saradnici - smatra Dejan Vuk Stanković.

Podsetimo, Nogo je nakon izbacivanja iz Dveri rekao da je vrlo moguće da je takva naredba stigla iz SZS Dragana Đilasa. Najavio je i podnošenje krivične prijave protiv Obradovića i drugih koji su ga nezakonito izbacili iz pokreta. Kako je rekao, takvu odluku vidi kao egzekuciju i diskriminaciju. Nogo je takođe ocenio i da se političari u Srbiji ponašaju kao da su stranke njihova lična imovina, dodajući da se u Dverima "čvrstom rukom upravlja iz jednog centra", te da "Obradović sve radi sam".

Pretnje iz SZS Najavljuju bunt i radikalizaciju protesta

Boško Obradović izjavio je juče da će opozicija, ako bude potrebno, primeniti građansku neposlušnost i pokrenuti opštenarodni bunt, što će, kako je rekao, biti odlučujući trenutak da vlast ponudi ili slobodne izbore, ili da sama prepusti svoju vlast. S druge strane, i samostalni poslanik opozicije Đorđe Vukadinović rekao je da bi protesti mogli da budu radikalniji, inovativniji i da dobiju aktivniju formu.

Uhvaćeni u laži Veselinović i dalje u SZS

Željko Veselinović iz sindikata Sloga i jedan od osnivača SZS zvanično se nedavno povukao iz predsedništva ove koalicije nakon što je brutalno vređao premijerku Anu Brnabić i udovicu Olivera Ivanovića Milenu, ali fotografije s terena pokazuju suprotno. On je, naime, i dalje aktivan u SZS, pa je tako ovih dana prisustvovao potpisivanju dokumenta o osnivanju SZS u Kragujevcu, gde se fotografisao s Vukom Jeremićem, Boškom Obradovićem i Borkom Stefanovićem.

(M.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track