Najnovije vesti

VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama, da ostanete u Srbiji (FOTO)
Foto: TV Pink printscreen

budućnost srbije

VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama, da ostanete u Srbiji (FOTO)

Politika

VRNJAČKA BANJA - Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić".

 

Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane. "Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji", rekao predsednik, zahvalivši zaposlenima na dočeku i fotografisao se s njima.

 

 

Njega su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi, kao i građani koji su, kao i u drugim mestima, iskorisitli priliku da predsedniku iznesu svoje probleme.

 

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Đurović je obećao da će taj problem biti rešen.

 

foto: TV Pink printscreen

Tokom obilaska, Malićaninova je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara. Ona je navela da su obnovljeni krov i fasada na zgradi, urađeni vodovodna i kanalizaciona mreža i zamenjene pločice u toaletima.

 

1 / 17 Foto: Pritnscreen/Pink

 

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.

 

Kako je predviđeno programom, Vučić će u Vrnjačkoj Banji obići i štandove s rukotvorinama udruženja "Zlatne niti". Iz Vrnjačke Banje Vučić odlazi u Kraljevo, gde će posetiti proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

 

foto: Pritnscreen/Pink

Sledi Bogutovačka banja i obilazak Etno sela "Bogut", a zatim Raška, gde će Vučić u kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabrike "Luš Protect" d.o.o.

 

Iz Raške Vučić odlazi u Tutin, gde je predviđeno da obiđe obnovljene Tehničku školu i Gimnaziju, kao i da se sastane sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

 

 

U Kraljevu, gde stiže iz Tutina, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj. Za 17 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u kraljevačkom SC "Ibar".

 

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" počeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski i Mačvanski okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...