SEM FABRICI U VRANJU: Posetio nedavno otvoreni Hirurški blok, pa poručio da će EU nastaviti da pomaže ovom delu Srbije
Foto: Beta/Milan Obradović

u izgradnju uloženo 2,8 milijardi evra

SEM FABRICI U VRANJU: Posetio nedavno otvoreni Hirurški blok, pa poručio da će EU nastaviti da pomaže ovom delu Srbije

Politika -

Drugog dana posete Pčinjskom okrugu, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici obišao je u Vranju nedavno otvoreni Hirurški blok.

Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za stanovnike Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga, piše Radio-televizija Srbije.

Hirurški blok otvoren je krajem prošle godine, a u novoj zgradi sve operacione sale su aktivirane, funkcionišu i službe anestezije, intenzivne, poluintenzivne nege.

Država i Evropska unija uložile su 5.400.000 evra.

"U narednom periodu, uz pomoć sredstava koje je odobrila EU za izradu projektno-tehničke dokumentacije, rekonstruisaćemo i stari deo bolnice i dobiti jedan dobar kompleks i funkcionalan pre svega", ističe gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Sem Fabrici je, piše RTS, poručio da će Unija nastaviti da pruža podršku.

"EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne, već i kroz projekte za unapređenje proizvodnje malih i srednjih preduzeća, kroz konkurse", naveo je Fabrici.

Ambasador Fabrici će u Bujanovcu uručiti sertifikate o odobrenim projektima preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.

Fabrici je juče prisustvo otvaranju novog prihvatnog centra u Bosilegradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja