KAKO JE ĐILAS OBRNUO PLOČU! Pokretao propale akcije "Očistimo Srbiju", a danas poziva građane da izlepe ceo Beograd! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

brzo se predomislio

KAKO JE ĐILAS OBRNUO PLOČU! Pokretao propale akcije "Očistimo Srbiju", a danas poziva građane da izlepe ceo Beograd! (VIDEO)

Politika -

Dragan Đilas uputio je sraman apel putem Tvitera da se sledeće subote grad Beograd izlepi sa 100.000 nalepnica, a dok je bio gradonačelnik pokretao propale akcije "Očistimo Srbiju"!

Naime, Đilas je sa nekadašnjim ministrom za zaštitu životne sredine Oliverom Dulićem, trošio milione evra u propalim akcijama, kada je tražio da se ne prlja Beograd i apelovao da svako čisti za sobom!

Međutim, sada kad nema odakle da izvlači pare, potpuno je okrenuo ploču i ne samo da njegovi sledbenici napadaju radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel, već poziva na novo prljanje grada!

"I da znate, sledeće subote ćemo izlepiti grad sa sto hiljada nalepnica, pa skidajte do sledeće subote. Koliko god da ih skinete to što lažete narod ne možete sakriti", glasi sada apel Đilasa.

Evo kako je Đilas nekada pričao:

"Danas počistimo, a sutra više niko neće da se sagne u parku, ni na ulici da uzme plastičnu kesu ili flašu da je baci. Apelujem na sve Beograđane da to učine", glasili su apeli koje je Đilas nekad upućivao, a koji se znatno razlikuju od današnjih!

"U Beogradu po jednom građaninu dođe kilogram otpada dnevno, odnosno 2 miliona kilograma otpada svaki dan, što je podatak posle kojeg se svi malo zaprepastimo i uplašimo. Mislim da je dobro što je Ministarstvo pokrenulo projekat na nivou cele Srbije i nadam se da se neće pretvoriti u marketinški priču, nego da ćemo svi zajedno uspeti da od ovog grada i cele Srbije napravimo mesto koje je malo čistije i malo bolje izgleda. Naravno mnogo toga zavisi od ličnog primera ljudi koji su na funkcijama i od samih građana. Svako od nas u pojedinim situacijama, kada misli da ga niko ne vidi, spreman da uprlja oko sebe, što nikako nije dobro.

Svesni smo činjenice da u Beogradu na stotinama mesta postoje divlje deponije, da su kazne strašno male, da je kom inspekcija nemoćna. Očekujem da kada dobijemo komunalnu policiju, kada budemo imali veću službu i mogućnost kažnjavanja da ćemo uspeti da uvedemo i taj red među one koji o tome ne razmišalju, a da će građani podići svoju svest o tome i malo manje prljati okolinu u kojoj žive", govorio je ranije Đilas.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track