DIJANU ŽIVIĆ NIJE IZABRAO SRPSKI NAROD, VEĆ HARADINAJ! Ovo je Srpkinja koja je privatni Ramušev ministar!
Foto: facebook/Ramuš Haradinaj

promena u vladi

DIJANU ŽIVIĆ NIJE IZABRAO SRPSKI NAROD, VEĆ HARADINAJ! Ovo je Srpkinja koja je privatni Ramušev ministar!

Politika -

Dijana Živić imenovana je danas za ministarku poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova, saopštio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Živić koja je, kako su preneli mediji, iz redova Samostalne liberalne stranke (SLS) koju predvodi Slobodan Petrović, na ovom mestu naslediće smenjenog ministra u ostavci iz redova Srpske liste Nenada Rikala.

"Danas sam imenovao ministarku poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijanu Živić. Novoj ministarki želim uspeh u njenom poslu i uverevam je da ima moju punu podršku u službi građana Republike Kosovo i ispunjavanju ciljeva ove vlade", naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poručio da je Ramuš Haradinaj izabrao "privatne Srbe" za svoje ministre, povodom imenovanja novog ministra poljoprivrede, umesto Nenada Rikala.

"Nemoguće je svakog dana trpeti svemoguće uvrede, kao što je i poslednja, kada Ramuš Hardadinaj bira privatne Srbe za svoje ministre koje niko nije izabrao, da bi pokazao da je on svemoćan. Srbija to neće da prihvati, čuvaće svoje dostojanstvo i narod, a trudićemo se da sačuvamo mir i stabilnost po svaku cenu, ali nećemo dozvoliti da neko ponižava naš narod i ne daj bože da ih napadne", poručio je Vučić.

Ministar poljoprivrede u ostavci, Nenad Rikalo smenjen je 2. februara. Razrešenje Rikala bio je jedan od zahteva opozicione PSD koji je stavljen pred kosovskog premijera ukoliko želi 12 glasova ove političke opcije u drugom čitanju nacrta Zakona o budžetu Kosova za 2019. godinu.

Pred najavljenu smenu ministra Rikala oglasio se i predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović izjavivši da „postoji mogućnost da Samostalna liberalna stranka ponovo bude deo Vlade Kosova“.

Nakon smene Rikala, u medijima se spekulisalo da bi njegova zamena trebalo da dođe upravo iz redova SLS-a. „Očekuje se da će novi ministar poljoprivrede biti Boban Stanković iz Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića,“ pisao je Kljan Kosova, pozivajući se na izvor unutar ove stranke.

(Kurir.rs/Kossev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track