VULIN: Vanredni izbori su potrebni i lekoviti
Foto: Stefan Jokić

reagovanje

VULIN: Vanredni izbori su potrebni i lekoviti

Politika -

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je danas da su vanredni izbori "potrebni i lekoviti", kao i da poruka iz Brisela, koji se protivi bojkotu institucija, nije stvar podrške već zdravog razuma.

"Kad imate atsmoferu u kojoj se stalno traži tenzija i sukob, u kojoj se napadaju radnici čistoće da bi se izazvao incident, onda da bi se to izbeglo, da niko ne bi sukobljavao radnike na ulici i da ne bi izmišljali incidente, izađimo na izbore, da vidimo ko je legitiman, ko nije, ko je s pravom vlast, a ko opozicija", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, poruka iz Brisela, koji je protiv bojkota institucija, nije stvar podrške već zdravog razuma.

"Imate višepartijski sistem, nećete izbore, hoćete smenu vlasti, nećete na izborima? Kako hoćete, nasiljem, ratom, samo to ne može, sve ostalo može", rekao je Vulin.

"To je otprilike ovo - šta god im ponudite, neće na izbore... Izbori nisu stvar pregovora, ne pregovaramo o tome, to je ustavno i zakonsko pravo i obaveza. Možete, ne morate", rekao je Vulin.

Podsetio je da u sadašnjoj opoziciji nema nijednog čoveka koji nije bio na vlasti ili na neki način podržavao vlast, i istakao da se izbori raspisuju po zakonima koji su oni doneli.

"Sad se pravite kao da ste se juče rodili. Ne znate ko je donosio zakone za koje ste sami glasali... Nećete na izbore po vašim zakonima. Zašto, da li smatrate da ste onda bili ludi ili ste danas ludi", postavio je Vulin pitanje opoziciji.

Živić ne predstavlja Srbe na KiM

Vulin je ocenio da nova ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi Dijana Živić ne predstavlja Srbe sa KiM jer nije dobila njihovu podršku na izborima, već da služi prištinskim vlastima da se predstavi privid multietničnosti.

On je dodao da Živićeva ima uticaj na Srbe na KiM taman toliko koliko je izvela ljudi na protest u Gračanici protiv vlasti u Beogradu - ona i još pet, šest osoba.

"Nije ništa neobično da se potraži privatni Srbin koji će biti postavljen na to mesto samo da bi dao privid multietničnosti", rekao je Vulin i dodao da su to Srbi koji ne predstavljaju nikoga, već samo sebe.

Smenjeni ministar "Nenad Rikalo bio je obrazovan, sposoban i on je poštovao svoju državu i znao je da nema života na KiM bez Srbije", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track