LIDER DVERI STAO UZ ANTIVAKCINAŠE: Opozicija beži od Boškа Obradovićа zbog vakcina
Foto: Marina Lopičić

Gubi kompas

LIDER DVERI STAO UZ ANTIVAKCINAŠE: Opozicija beži od Boškа Obradovićа zbog vakcina

Politika -

Obradović se založio za to da roditelji sami biraju da li će vakcinisati decu, iako je to mimo zakona. Ovim potezom izazvao gnev čak i kod kolega iz SZS

Opozicioni političari, među kojima su i oni iz Saveza za Srbiju (SZS), ogradili su se od istupa lidera Dveri Boška Obradovića, odnosno njegovih stavova o vakcinaciji!

Oni su ga i žestoko isprozivali zbog spornih stavova koje zastupa. Naime, nakon što je uhapšena Jelena Miletić, supruga člana Dveri iz Loznice i majka šestoro dece, zbog toga što nije vakcinisala dete, a odbila je i da plati kaznu, Boško Obradović je dao podršku antivakcinašima koji se zalažu da sami biraju da li će vakcinisati decu ili ne.

foto: Profimedia

- Dveri nisu protiv vakcinacije, ali ona ne može biti nametnuta silom, a da ne znamo ispravnost novih vakcina. Vakcinacija nije štetna, represivni zakoni koji ograničavaju slobodu uvek su štetni - napisao je Obradović. On je takođe iskoristio priliku da pokaže i svoju homofobičnost, pa je napisao da ga ne bi čudilo da se oduzimaju deca roditeljima i dodeljuju homoseksualnim parovima. Na ovo su mu žestoko odbrusili Dragan Šutanovac i Gordana Čomić, koji su istaknuti članovi Demokratske stranke, inače članice SZS.

foto: KURIR

- Na pragu treće decenije 21. veka, svi koji imaju kućne ljubimce uredno ih vakcinišu, ali nekima je sporna obavezna vakcinacija dece - napisao je Šutanovac.

Čomićeva kaže da su antivakcinaši teško zlo i šarlatanstvo. - Evo uputstva: Ne morate vakcinisati svu svoju decu, samo onu koju želite da zadržite. Mora se biti posebna sorta nečoveka da bi te zabavljalo ugrožavanje života dece - odgovorila je Čomićeva.

foto: Zorana Jevtić

Na kraju se u sve uključio i predsednik PSG Sergej Trifunović, koji je nespretno pokušao da zaštiti Obradovića, pa je napisao da se s njim čuo i da im smeta hapšenje majke koja nije vakcinisala decu, a ne i vakcina.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja