SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić danas sa Mekalisterom
Foto: Beta/Nenad Petrović

Izvestilac EP za Srbiju

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić danas sa Mekalisterom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Sa Mekalisterom će na sastanku biti i delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Visoka delegacija EP boraviće u Beogradu, a zatim i u Prištini, do 2. marta.

"Cilj posete je procena političke situacije na terenu kao i trenutnih odnosa Srbije i Kosova sa EU, uključujući i reformsku agendu, ali i dijalog Beograda i Prištine u kome posreduje EU", najavljeno je prošle nedelje u Evropskom parlamentu.

Mekalister je rekao da će ova poseta verovatno biti i poslednja misija delegacije Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u ovom mandatu, s obzirom na predstojeće izbore u maju.

"Zapadni Balkan je prioritet spoljne politike EU. Mi moramo da podržimo i Srbiju i Kosovo u izgradnji jakih demokratskih institucija. Povrh svega, moramo da postignemo i dobrosusedske odnose među svim zemljama regiona", poručio je Mekalister pred posetu.

Izvestilac za Srbiju dodaje da Evropski parlament pridaje veliku važnost dešavanjima u Srbiji i na Kosovu, kao i željama njihovih građana.

"Zato i dolazimo da se u ovom ključnom periodu sastanemo i s političkim liderima i sa civilnim društvom", zaključuje Dejvid Mekalister.

Pred ovu posetu u Briselu podsećaju da je Evropski parlament krajem novembra 2018. godine usvojio Rezolucije o Srbiji i o Kosovu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track