POSETA JABLANIČKOM OKRUGU Vučić o pretnjama iz Prištine: Medveđa i Sijarinska banja ostaju Srbija
Foto: Predsedništvo Srbije

kampanja budućnost srbije

POSETA JABLANIČKOM OKRUGU Vučić o pretnjama iz Prištine: Medveđa i Sijarinska banja ostaju Srbija

Politika -

VLASOTINCE/BOJNIK - Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkom okrugu. Prvo je obišao Vlasontice, a potom i opštinu Bojnik.

Vučić je tom prilikom, povodom pretnji iz Prištine, poručio da će Medveđa i Sijarinska Banja, koje će obići tokom dana, "ostati Srbija" i da će država u taj deo zemlje ulagati sve više novca.

Aleksandar Vučić je prilikom posete Vlasonticu rekao da je u rešavanju problema, uključujući Kosovo i Metohiju, najvažniji rezultat, ali da u suočavanju sa izazovima ima drugačiji stil od ostalih - ne voli da preti, da se junači, već gleda samo ono što piše na semaforu.

"Hoću ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, da poručim da ne brinu, da će rezultat biti u korist Srbije", rekao je Vučić pred obilazak obnovljenje Osnovne škole "Siniša Janić" u Vlasotincu u obraćanju građanima, okupljenih u velikom broju.

Kako kaže, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine, zbog čega će danas obići Medveđu i Sijarinsku banju.

"Garantujem da niko neće uniziti Srbiju, oterati Srbe"

Vučić je istakao danas, u vezi situacije na Kosovu i Metohiji, da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, niti oterati ili pobiti Srbe. Vučić je, u izjavi za TV Prva, upitan šta očekuje da se desi nakon 45 dana, koliko je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da sačekaju dok o Kosovu razgovara sa svetskim liderima, kazao da ne zna šta će se desiti.

Ponovio je da je za njega bio iznenađenje zahtev Srba sa Kosova i Metohije da napuste sve institucije u pokrajini.

- Nadam se da se stvari neće kretati u gorem smeru. Želim da dovedem jednog od najvećih investitora, i ne želim da nečija neodgovornost to pokvari, objasnio je on. Vučić je kazao da on nije taj koji se junači, koji će da dobija političke poene vređanjem Pacolija, Haradinaja ili Tačija, ali da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, oterati ili pobiti Srbe.

Upitan da prokomentariše otvoreno pismo koje mu je uputio Bedžet Pacoli Vučić je rekao da mnoga pisma dobija, ali da bi radije čitao ona koje dobio danas tokom posete Jablaničkom okrugu.

- Političarima ne odgovaram na pisma, narodu pokušavam da dam odgovor - kazao je on.

Prema Vučićevim rečima, suočeni smo sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se može sve očekivati od njih.

"Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja....Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade", objasnio je predsednik prilikom posete školi u Vlasonticu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track