BAHATI POLITIČAR ODLAZI S FUNKCIJE: Jutka konačno podnosi ostavku!
Foto: Printscreen

Više neće biti predsednik opštine brus

BAHATI POLITIČAR ODLAZI S FUNKCIJE: Jutka konačno podnosi ostavku!

Politika -

Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus, koga je bivša saradnica Marija Lukić optužila za seksualno uznemiravanje u martu prošle godine, spreman je da podnese ostavku na tu funkciju.

Srpska napredna stranka (SNS) navodno je naterala bahatog funkcionera iz Brusa, kome se sudi za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić, da napusti funkciju za koju se "noktima držao" uprkos teškim optužbama koje su iznete na njegov račun.

Marija Lukić, koja je radila kao Jeličićeva sekretarica i koja tvrdi da joj je Jutka za dve godine poslao oko 15.000 lascivnih poruka u kojima je poziva da budu intimni, kaže za Kurir da će biti presrećna ako on zaista podnese ostavku. - Ako je to tačno, presrećna sam. Sudije će moći nepristrasno da sude, bez pritisaka, ako ih je do sada bilo - kratko je poručila ona.

Pre nekoliko dana njena ispovest je bila emitovana u emisiji "Život priča" na TV Prva, ali stanovnici Brusa nisu mogli da je čuju jer je u Domu kulture, gde su priključci lokalnog kablovskog operatera "Siti servis", neko isključio struju!

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će, ako se to dokaže tačnim i institucije ne budu reagovale, reagovati ona sama i podsetila da se Jeličić sada procesuira za ono za šta je optužen bez obzira na to što je predsednik opštine ili član neke stranke. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da ukoliko je Jeličić zaista umešan u nestanak signala, nadležni moraju da reaguju.

Da podsetimo, Lukićeva je Jeličića optužila za seksualno uznemiravanja u martu prošle godine, a još nekoliko žene je iznelo slične optužbe na račun dojučerašnjeg predsednika opštine Brus, ali su one s vremenom odustale od tužbe.

Jadranka Joksimović Svaka ozbiljna tužba mora da se istraži

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, poručila je da ona podržava da se istraži svaka ozbiljna optužba za seksualno uznemiravanje. - Ja se principijelno zalažem da se istraži svaka ozbiljna optužba za seksualno uznemiravanje, bez obzira na to ko je u pitanju - navela je ona.

(K. B. - J. P).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track