Najnovije vesti

JEREMIĆ SE SAD SETIO KOSOVA! ČAK GA JE I ŠUTANOVAC ISMEJAO NA TVITERU: Kreće teška artiljerija, kosovski zavet... Milica je passe!
Foto: Zorana Jevtić/Nemanja Pančić

bivši lider ds ismejao vuka

JEREMIĆ SE SAD SETIO KOSOVA! ČAK GA JE I ŠUTANOVAC ISMEJAO NA TVITERU: Kreće teška artiljerija, kosovski zavet... Milica je passe!

Politika

Bivši predsednik DS Dragan Šutanovac ismejao je Vuka Jeremića, zbog iznenadnog pokušaja da se predstavi kao zaštitnik Kosova i srpskog naroda.

Naime, Jeremić je bio u američkom Stejt Departmentu, mestu odakle se kroje granice širom sveta, a onda naveo kako mu je tamo rečeno da "Srbija mora da prihvati da je Kosovo nezavisno".

Da sve bude još čudnije, Jeremić je navodno stao u odbranu Kosova i navodno tvrdio je kosovski zavet za Srbe jedan od tri stuba nacionalnog identiteta, pored jezika i ćiriličnog pisma i svetosavske pravoslavne vere, i dodao da je taj mit, zasnovan na Kosovskom boju i kolektivnom žrtvovanju za slobodu, opstao uprkos vekovima otomanske okupacije.

Međutim, sve ovo bilo je smešno Šutanovcu, pa je nekadašnjeg kolegu iz stranke ismejao na svom Tviter profilu.

- Kreće teška artiljerija, "kosovski zavet"... Milica je passe! - napisao je Šutanovac, ismevajući Jeremićev pokušaj da se pokaže kao čuvar kosovskog zaveta i aludirajući da neće biti do kolena ni kolegama iz Zavetnika.

Ipak, ne treba zaboraviti da je upravo Jeremić širom otvorio vrata Zapadu i Albancima da Kosovo otmu od Srbije. Njegova ideja, ako nije došla upravo iz Stejt Departmenta, bila je da se pitanje Međunarodnom sudu postavi tako formulisano pitanje koje ide na štetu Srbije, čime je znatno otežao dijalog Prištine i Beograda.

Jeremić je još jednom pokazao da po cenu fotelje nema nikakav problem da menja svoju ideologiju i da se odjednom setio Kosova kao svete sprske zemlje.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...