ĐILASOVA PULENKA UDARILA NA POLICIJU! Organizatorka protesta nasrnula na službenike! BAHATOST BEZ PREMCA!
Foto: Printscreen

Provokatorka

ĐILASOVA PULENKA UDARILA NA POLICIJU! Organizatorka protesta nasrnula na službenike! BAHATOST BEZ PREMCA!

Politika -

Jelena Anasonović, koja koordinira skupovima opozicije, drsko isprozivala policiju i na njihovo vozilo zalepila nalepnice. Od nje se ograđuju čak i njeni saborci

Jelena Anasonović, jedna od organizatora protesta koalicije Dragana Đilasa, nasrnula je tokom vikenda na policiju i, ne mareći na upozorenje, na policijski kombi zalepila nalepnicu sa simbolima protesta "1 od 5 miliona"!

Incident su zabeležile kamere, a Anasonovićka na snimku kaže da su razlog za njen bes i ovakvo ponašanje to što su policijski službenici legitimisali nekog iz njene ekipe dok su lepili nalepnice po gradu i po državnim ustanovama.

foto: Printscreen

Nekultura i drskost

- Pošto su legitimisali našu koleginicu, mi ćemo ovde pred policijom da zalepimo nalepnice, pa da vidimo da li će i nas da optuže i da li će da nas legitimišu. Da li je policija poslata ovde da legitimiše sve ljude, bilo da su lepili nalepnice ili ne - izgovara Anasonovićeva. Potom je, gledajući u policajce, prišla njihovom kombiju i na njega zalepila protestni simbol.

Ovaj potez nije samo očigledna bahatost i provokacija već je i prekršaj, koji se odnosi na omalovažavanje službenog lica na zadatku, ocenjuje za Kurir bivši šef beogradske policije Marko Nicović.

foto: Dragan Kadić

Novčana kazna

- Reč je o vrlo drskom ponašanju prema predstavnicima organa unutrašnjih poslova. To je neka vrsta omalovažavanja službenog lica i blažeg ometanja u obavljanju dužnosti. Protiv nje može da se podnese prekršajana prijava. Ako dođe do toga, onda sudija poziva nju i druge učesnike u događaju, ali i svedoke. Ukoliko sudija ustanovi da je došlo do prekršaja, sledi novčana kazna u visini koju sudija proceni - objašnjava Nicović.

Inače, nakon što je pomenuti snimak postavljen na Tviter, usledili su brojni komentari koji osuđuju ovakvo ponašanje. Bilo je onih koji su istakli da Anasanovićeva "ima jako glupe ideje koji štete protestima", zatim da "nema intelektualnu energiju da vodi proteste", te da se ne zna šta je "blesavije u toj raboti".

MUP: Anasonovićeva legitimisana, nije se žalila na policiju

Povodom navoda da su policijski službenici posle subotnjeg protesta "nasumice legitimisali građane po ulicama zbog lepljenja nalepnica i da su policijski automobili preplavili ulice", načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić ističe da je reč o apsolutnim izmišljotinama. On kaže da je na Trg Nikole Pašića bila upućena policijska patrola po pozivu iz Skupštine grada, odakle je prijavljeno da grupa ljudi lepi neke plakate na njihov objekat. Tada je legitimisana i Jelena Anasonović.

- Anasonovićeva je, između ostalog, osoba koja redovno prijavljuje pomenuti skup policiji i ona je u razgovoru sa službenicima Policijske stanice Stari grad navela da nema nikakvih primedbi na postupanje policijskih službenika - naveo je Stanić i apelovao na sve učesnike skupova da ne lepe plakate na policijska vozila i time oštećuju državnu imovinu.

foto: S.U.

Milojko Pantić izneo teške optužbe "Srbija kriva za ratove, Kosovo nije Srbija"

Nekadašnji sportski komentator Milojko Pantić opet je govorio na protestima opozicije, odnosno koalicije Dragana Đilasa, i tom prilikom je još jednom izneo teške optužbe na račun države i čitavog srpskog naroda. On je u Topoli kazao da je "izmišljotina kako su Kosovo i Metohija deo Srbije". - Kosovo i Metohija nisu srce i duša Srbije, to je lažna nacionalistička izmišljotina - naveo je Pantić. Potom je rekao i da je Srbija kriva za raspad Jugoslavije, odnosno da je "zapalila ratni požar, uništila Jugoslaviju, a zatim dozvolila da je zbog Kosova bombarduju saveznici iz oba svetska rata".

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track