Najnovije vesti

DAČIĆ: Hrvatski zvaničnici na svim nivoima ozbiljno da shvate svaki napad na Srbe
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SRAMOTA

DAČIĆ: Hrvatski zvaničnici na svim nivoima ozbiljno da shvate svaki napad na Srbe

Politika

BEOGRAD, 3. marta 2019. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je hrvatske zvaničnike na svim nivoima da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe.

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio skeč za široke narodne mase, treba li da strepimo i da bi 'šala' sa spaljivanjem lutke (Milorada) Pupovca mogla da bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba", rekao je Dačić za Večernje novosti.

Na karnevalu u Kaštelima blizu Splita u nedelju je simuliran napad na srpske vaterpoliste na splitskoj Rivi i zapaljena je lutka sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca.

foto: Pritntscreen

Dačić je rekao da je "to što se dešava u Hrvatskoj" dokaz da su ocene o antisprskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane, a da je sve "posledica toga što se umesto jednoglasne osude uvek pojave neki koji bi da relativizuju napade i divljanje".

"Zato pozivamo sve hrvatske zvaničnike, na svim nivoima, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...