NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA U KOSOVSKOM POMORAVLJU: Na zgradi opštine Klokot osvanula tabla sa oznakama lažne države Kosovo?!
Foto: Aleksandar Jovanović

UZNEMIRENI

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA U KOSOVSKOM POMORAVLJU: Na zgradi opštine Klokot osvanula tabla sa oznakama lažne države Kosovo?!

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U opštini Klokot, pod okriljem noći, na novoizgrađenoj zgradi opštine osvanula je tabla sa oznakama tzv. republike Kosovo, što je izazvalo uznemirenje građana, Srba iz tog dela Kosovskog Pomoravlja.

Sa nesumnjivom namerom da se tako Srbi dodatno zastraše i napuste Kosovo i Metohiju, pojačava se pritisak na srpski narod i njegove legalne i legitimne predstavnike na svaki način - zveckanjem oružjem, učestalim krađama, montiranim optužnica, a sada i ovakvim provokacijama, saopštila je Srpska lista.

Navodi se da ni gradonačelnik, niti odbornici Srpske liste koji čine većinu u opštini Klokot, nisu upoznati ko je to učinio i podmetnuo ovu tablu kao kukavičje jaje u srpskoj opštini Klokot.

"Podsećamo da je ova zgrada izgrađena sredstvima Evropske unije, koja je zvanično statusno neutralna u odnosima Beograda i Prištine, od koje i očekujemo da naredi onima koji su tablu sa statusnim simbolima postavili da je i uklone", kaže se u saopstenju Srpske liste.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track