OPOZICIONI SAVEZ PUCA PO ŠAVOVIMA! Raste netrpeljivost na relaciji Đilas - Jeremić! Umalo tuča Đilasa i Ponoša!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

INCIDENT

OPOZICIONI SAVEZ PUCA PO ŠAVOVIMA! Raste netrpeljivost na relaciji Đilas - Jeremić! Umalo tuča Đilasa i Ponoša!

Politika -

Poslednji u nizu incidenata dogodio se pre desetak dana, kad su se lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Zdravko Ponoš, najodaniji saradnik lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, zamalo potukli

Kako se iz izvora bliskih opozicionarima, sukob se dogodio na jednom od sastanaka SZS-a, kada su se njih dvojica sporečkali, a samo pribranošću ostalih članova sprečeni su veći incident i povrede.

- Netrpeljivost na relaciji Dragan Đilas - Jeremić i njegovi ljudi traje vrlo dugo. Jeremić trpi Đilasa samo zato što mora, a potpredsednik NS-a Zdravko Ponoš misli da je Đilas nezasluženo predstavljen kao lider Saveza, što mu je i rekao. Ponoš je govorio da je Đilas neobrazovan, da ne razume politiku i da ne može da bude lider - kaže jedan od prisutnih na sastanku i dodaje da je ovo Ponoševo izlaganje Đilasa toliko razbesnelo da je krenuo ka njemu, uneo mu se u lice i počeo da viče.

- Đilas je govorio da Ponoš ništa ne radi već samo pametuje i da nije on taj koji će odlučivati o hijerarhiji u Savezu za Srbiju. Nasrtali su i jedan i drugi, a prisutni, među kojima su bili Nikola Jovanović i Mlađa Đorđević, pokušavali su da smire strasti - navodi isti izvor.

- Kada su se strasti malo smirile, dve strane su se dogovorile da se ubuduće tolerišu kako bi sprečile da u javnost izađe informacija o sukobu. Od tog dana kontakt s Narodnom strankom preuzeo je Borko Stefanović, lider Levice Srbije, ali ni to ne funkcioniše najbolje. Komuniciraju samo nužno i koliko moraju - otkriva naš izvor i dodaje da je Zdravko Ponoš poznat kao čovek koji mobinguje zaposlene u Jeremićevoj Narodnoj stranci.

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja