POKLON S MAŠNOM I DOBOŠ TORTA ZA VUČIĆA: Predsednik od ranog jutra prima rođendanske darove! Pogledajte šta je sve dobio i od koga! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

slavi 49. rođendan

POKLON S MAŠNOM I DOBOŠ TORTA ZA VUČIĆA: Predsednik od ranog jutra prima rođendanske darove! Pogledajte šta je sve dobio i od koga! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas proslavlja 49. rođendan, a mnogi su mu danas na radno mesto doneli i poklone.

Tako mu je među prvima čestitala i slovačka ambasadorka u Beogradu Dagmar Repčekova koja mu je i ove, kao i prošle godine, donela poklon i doboš tortu.

"Ambasadorka Repčekova je predsedniku Vučiću, kao i svake godine tokom svog diplomatskog mandata u Beogradu, u znak ličnog prijateljstva, donela rođendansku doboš tortu", navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je od patrijarha srpskog Irineja na dar dobio ikonu.

Čestitka i od predsednika Kine

Ambasadorka Kine Čen Bo predala je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, povodom njegovog rođendana, čestitku šefa kineske države Sija Đinpinga.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić se u razgovoru zahvalio predsedniku Kine na lepim rečima i posebno na odnosu prema Srbiji i, pre svega, na razvijanju budućih odnosa Srbije i Kine.

"Iskreno verujemo u čelično prijateljstvo Srbije i Kine i verujemo da će biti još više dobrih investicija za Srbiju iz Kine", rekao je Vučić.

Međutim, ove godine je verovatno dobio i najneobičniji poklon u životu - malenog šarplaninca! Štenac je niko drugi do Pako, brat malog šarplaninca Paše kog je Vučić zimus poklonio Putinu!

Vučiću rođendan čestitali Matarela, Erdogan, Medvedev...

Vučić je danas dobio rođendanske čestitke od brojnih evropskih i svetskih zvaničnika, među kojima su premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, kao i predsednici Italije i Turske, Serđo Matarela i Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Italije Serđo Matarela čestitao je srpskom kolegi rođendan, uz najbolje prijateljske želje Vučiću lično, njegovoj porodici i njegovoj zemlji Matarela je, kako saznaje Tanjug, iskoristio priliku da Vučiću naglasi da može da potvrdi da Italija prioritetnim interesom smatra punu evropsku integraciju Srbije, za koju je, ističe, vežu čvrsti diplomatski odnosi, koji beleže 140. godišnjicu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, svoju čestitku započeo je rečima "Poštovani predsedniče, dragi prijatelju".

foto: Instagram PrintScreen

On je istovremeno konstatovao da su uspešni sastanci sa Vučićem u prethodnom periodu učvrstili njihovo lično prijateljstvo i ojačali saradnju između Srbije i Turske, kao i prijateljstvo dva naroda. Najlepše želje i Erdogan je uputio predsedniku Srtbije lično, ali i za prosperitet i blagostanje naroda Srbije.

Predsednik Vučić dobio je rođendanske čestitke i od predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Čestitke su uputili i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Nemačke Tomas Šib, ambasador Italije Karlo Lo Kašo.

Podsetimo, predsednik Srbije rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu, kao stariji sin Angeline (devojačko Milovanov) i Anđelka Vučića. Ima mlađeg brata Andreja.

foto: Instagram Printscreen

Aleksandar je, može se pročitati na Vikipediji, bio odličan učenik u novobeogradskoj školi „Branko Radičević“ u Bloku 45 i u Zemunskoj gimnaziji.

Pobeđivao je na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije, a bio je i pionirski prvak Beograda u šahu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a usavršavao je engleski jezik u Engleskoj, u Brajtonu.

Kao jedan od najboljih studenata generacije bio je i stipendista „Fondacije za razvoj naučnog podmlatka“. Radio je na „Kanalu S“ na Palama, Republika Srpska, 1992. i 1993, gde je pripremao i vodio vesti na engleskom jeziku, blok iz sveta, intervjue i reportaže.

Trenirao je košarku i igrao fudbal. Poznat je kao navijač beogradske Crvene zvezde. Oženjen je i otac troje dece.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track