OPOZICIJA IPAK UČESTVUJE U RADU SKUPŠTINE: Postavljaju pitanja u holu parlamenta
Foto: Fonet

OPOZICIJA IPAK UČESTVUJE U RADU SKUPŠTINE: Postavljaju pitanja u holu parlamenta

Politika -

Predstavnici dela opozicije koji bojkotuju sednice -parlamenta, danas su u skupštinskom holu postavljali pitanja vladi i govorili o njihovim predlozima za dopunu dnevnog reda.

Poslanici Demokratske stranke, Socijademokratske stranke, Narodne stranke, Dveri i samostalni poslanici su pred početak prvog redovnog zasedanja parlamenta u ovoj godini ponovili su da će i u biduće u holu održavarti paralelno zasedanje parlamenta i zatražili smenu zatražili smenu predsednice parlamenta Maje Gojković.

Šef poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da su čuli da je predsedica parlamenta Maja Gojković na kolegijumu izrazila spremnost da pusti opoziciju da priča o amandmanima kao i da se usvoji po koji.

Prema njenim rečima, to su mrvice dobre volje, ofanziva demokratije i šarma, a predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić rekao je da nisu prisustvovali kolegijumu jer opozicija ne može da veruje da će Gojković posle kolegijuma promeniti ponašanje prema opoziciji, a predsednik "Dveri" Boško Obradović najavio da opozicione poslaničke grupe neće prisustvovati skupštinskom kolegijumu sve dok, kako kaže, predsedica bude Maja Gojković.

Nakon toga je iz hola postavio pitanje ministrima Branku Ružiću, Goranu Kneževiću i gradonačelniku Beograda Zoranu Radoičiću - o direktoru Elektroizgradnje iz Beograda, Predragu Raleviću Pitao je kada je izabran, koliko traje njegov mandat, kada je izabrana skupština preduzeća i da li je budžetska inspekcija dolazila u kontrolu kompanije prošle godine kao i da li je utvrdila nepravilnosti u isplati ličnih dohodaka. Upitao je da li se određeni funkcioneri SNS nalaze na platnom spisku preduzeća, i da li je Elektroizgradnja donosila odluke da angažuje podizvođače za poslove za koje je imala sama kapacitete da ih izvede Upitao je da li ima zloupotrebe službenog položaja u slučaju sklapanja ugovora o izgradnji dalekovoda i trafostanica, posebno u vezi trafostanice u Sobovici kod Kraljeva gde je Simens profitirao, a Elektroizgradnja bila na gubitku.

Miodrag Aleksić iz poslaničke grupe SDS-Narodna stranka upitao je ministra poljoprivrede koliko je neisplaćenih rešenja po raznim osnovama podsticanja u poljoprivredi, pošto je govoreno da će država pomagati srpskog seljaka.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track