EKSKLUZIVNO! KO JE PUTINOV SPECIJALAC ZA KOSOVO: Sve o vođi Putinovih lavova u Srbiji
Foto: Profimedia, Shutterstock

otkrivamo

EKSKLUZIVNO! KO JE PUTINOV SPECIJALAC ZA KOSOVO: Sve o vođi Putinovih lavova u Srbiji

Politika -

Status specijalnog agenta ruskog predsednika stekao je posle najstrože selekcije, obuke i testova mentalne i fizičke izdržljivosti. Ovde je poslat nakon ratnih pretnji iz Prištine

Čovek od najvećeg poverenja predsednika Rusije Vladimira Putina, koga je šef Kremlja poslao u Beograd da bi iz senke kontrolisao bezbednosnu situaciju zbog sve ozbiljnijih pretnji iz Prištine, poreklom je iz Srbije, otkriva Kurir.

Status Putinovog specijalnog agenta stekao je posle najsurovije obuke, koju prođe samo četiri odsto kandidata, koji su prethodno izabrani iz redova najboljih regruta ruske vojnoobaveštajne i kontraobaveštajne službe.

Najbolji od najboljih

Pripadnik je Nacionalne garde, poznatije kao „Putinovi lavovi“, i ima ovlašćenja da svoje operativce suprotstavi delovanju američke, engleske i nemačke službe (CIA, MI6 i BND) protiv interesa Srbije i srpskog naroda, zbog čega je, kako je Kurir juče pisao, u redovima tih tajnih agencija zavladala panika.

- „Lav“ koga je Putin poslao spada među najbolje od najboljih. Regrutovan je iz Vojne obaveštajne službe (GRU) i Federalne službe bezbednosti (FSB) i potom je prošao strogu fizičku obuku i testove mentalne i fizičke izdržljivosti i spremnosti u tri centra. To traje dve godine - priča izvor Kurira i dodaje da, kao i ostali ruski superagenti, ima između 30 i 45 godina.

Naš sagovornik otkriva da se, prema nepisanom pravilu, u određenu zemlju šalje upravo onaj agent koji je poreklom vezan za tu državu.

foto: Shuterstock, Ilustracija

Brzo reagovali

- On je i visokoobrazovan, ima hakerske sposobnosti, rukuje svim vrstama oružja, ima vrhunsku mentalnu i fizičku spremnost, ekspresno procenjuje osobe, situacije i brzo deluje. Posvećen je, posao mu je na prvom mestu. „Putinov lav“ zato nikad nije pao, nije otkriven, za razliku od nemačkih, američkih, italijanskih, britanskih agenata.

foto: Marina Lopičić

Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija, kaže da su „Putinovi lavovi“ najobučeniji agenti i „noćna mora za CIA“:

- Nasledili su infrastrukturu bivše KGB i imaju obaveštajne centre u svakom delu sveta. Uz izveštaje šalju preporuke i prognoze državnom vrhu kako da deluje vojno, ekonomski, politički i diplomatski.

Putinov čovek poslat je da bi, sa ekipom svojih obaveštajaca kojima komanduje, pružao svaku vrstu pomoći patrijarhu Irineju, predsedniku Vučiću, ministru Dačiću...

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

BAHATI JUTKA

U kafani trošio

500.000 mesečno!

Jelena Karleuša slomljena

Nema više moje mame, moje zaštitnice!

Majka Zlotvorka

Podvodila ćerku za 50 evra

Koliko je ovo glupo

BEDNO: Oskrnavili spomenik patrijarhu Pavlu

Car Dušan pokorio Evropu

Ceo svet priča o Dušanu Tadiću iz Ajaksa

Advokat Branislav Bogdanović

Za gram marihuane tri godine zatvora

Horor Srbinu iz severne Mitrovice izgubio se trag

Nestao saradnik Olivera Ivanovića! Sumnja se da je ubijen

EKSKLUZIVNO Najnovija veštačenja pokazala

Zoran namerno isključio telefon u vreme ubistva Jelene!

TUGA Roditelje nestale Barbare Vitez zadesila nova tragedija

Ostali smo i bez sina! Brat je patio za Barbarom, stalno ju je dozivao

Čestitke Aleksandra Prijović rodila sina

Prija za porođaj dala 5.000 evra

Gost Kurira: Treći atletičar Evrope doneo bronzanu medalju u našu redakciju

NEMAM DEVOJKU, mada mi je telefon sada usijan

DANAS U KURIRU TREĆI DEO DODATKA POUKE I PROROČANSTVA OCA TADEJA: Saznajte za kad je predvideo da će Srbija vratiti Kosovo

Danas ćete u dnevnim novinama Kurir naći treći deo dodatka Pouke i proročanstva oca Tadeja u kojem su sabrana proročanstva i misli ovog velikog mudraca.

U današnjem dodatku teme o kojima je govorio su:

- Kada će Srbija vratiti Kosovo

- Kakva strašna sudbina čeka Ameriku

- Kako biti bolja osoba

Rođen 1914. u selu Vitovnica pod imenom Tomislav Štrbuljević, zamonašio se 1935. godine u manastiru Gornjak. Od 1939. do 1955. godine boravio je na Kosovu, a po povratku u Braničevsku eparhiju otišao je u Gornjak i tada preuzeo duhovnu brigu i o manastiru Vitovnici, čiji će iguman docnije postati. Preminuo je 2003.

U narodu je rašireno verovanje da su molitve na grobu oca Tadeja u dvorištu manastirske crkve u Vitovnici isceljujuće. Posebno su blagotvorne za duševno stanje.

foto: Kurir
foto: Kurir

(Kurir.rs/Biljana Bojić /Foto: Profimedia, Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track