OSUMNJIČEN DA JE NALOGODAVAC PALJENJA KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA: Dragoljub Simonović od danas na slobodi
Foto: Marina Lopičić

Šerif iz grocke

OSUMNJIČEN DA JE NALOGODAVAC PALJENJA KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA: Dragoljub Simonović od danas na slobodi

Politika -

U sredu saslušan poslednji svedok u tom predmetu, pa nema razloga za dalje zadržavanje Simonovića u pritvoru

BEOGRAD - Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je uhapšen zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića biće pušten na slobodu u četvrtak, 7. marta.

Navodi se da je u sredu saslušan poslednji svedok u tom predmetu, pa nema razloga za dalje zadržavanje Simonovića u pritvoru.

"Tužilaštvo je posle saslušanja Simonovića, tražilo od suda da mu se pritvor odredi po dva osnova: da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio delo".

Novinar Milan Jovanović
Novinar Milan Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Simonović je uhapšen 25. januara, a kada je tužilaštvo posle 30 dana zatražilo produžavanje pritvora po oba osnova, sud je osnov da bi Simonović ponovio krivično delo odbacio.

Kuća Jovanovića zapaljena je u noći između 11. i 12. decembra, Aleksandar Marinković je priznao da je ubacio Molotovljev koktel u kuću, dok je Bojana Cvetaković Šijacki priznala da je da je učestvovala u tom napadu i osudjena je na šest meseci kućnog pritvora i kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je napadnut i 30. decembra kada su nepoznate osobe razbile staklo na vratima terase i pokušale da udju u iznajmljen stan na Banovom brdu gde je

boravio sa suprugom, ali su se napadači uplašili i pobegli.

Milan Jovanović okrivio je Simonovića da je naložio paljenje negove porodične kuće, a kao razlog je naveo kritičko pisanje o Simonoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track