PAVELIĆEVI SLEDBENICI PRETE SMRĆU SEKRETARU SKOJ! Incident u Madridu otvorio NOVE SUKOBE! Stigle strašne poruke sa skrivenog broja!
Foto: Facebook/Printscreen

pravi mali rat

PAVELIĆEVI SLEDBENICI PRETE SMRĆU SEKRETARU SKOJ! Incident u Madridu otvorio NOVE SUKOBE! Stigle strašne poruke sa skrivenog broja!

Politika -

Savez komunističke omladine Jugoslavije saopštio da su nepoznate osobe zapretile smrću prvom sekretaru te organizacije Aleksandru Đeniću.

Oni su rekli da su se te osobe predstavljale kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sledbenici ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Kako se navodi u saopštenju SKOJ-a, oni su juče nekoliko puta pozivali sa sakrivenog broja "druga Đenića" i pored uobičajenih psoviki, pretnji i uvreda (uglavnom na račun srpske i komunističke majke), isticali da će ga pronaći i "da će završiti isto onako kao što su završili komunisti i Srbi u Jasenovcu", ustaškom logoru u Drugom svetskom ratu. O čemu se radi - jasno je samo onima koji su pre neki dan zapazili vest na hrvatskom portalu Index da su nepoznate osobe išarale porodičnu grobnicu vođe nekadašnje Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Ante Pavelića u Madridu simbolima srpa i čekića, zvezde petokrake i natpisima SKOJ-a. Kako se navodi, fotografija išarane grobnice crvenom bojom, natpisima SKOJ-a na ćirilici i zvezdom petokrakom objavljena je na Fejsbuk stranici "Hrvati Deutschland", prenoseći je od "Odbora koji brine o ostavštini Višnje Pavelić", ćerke ustaškog poglavnika. "Neokomunistički izgrednici su grafitima oskrnavili i oštetili grobnicu i tako podsetili na skrnavljenja i rušenja hrvatskih grobova i mnogih grobalja u delovima Hrvatske i BiH nakon uspostave njihove Jugoslavije", piše u saopštenju. Na to je reagovao SKOJ pomenutim saopštenjem. Ta organizacija ističe da pretnje upućene Djajiću smatra posledicom antikomunističke histerije u bivšim socijalističkim zemljama, gde "zločinci danas imaju svoje sledbenike". "Naša organizacija će se uvek dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednom od njegovih oblika. Mi smo sledbenici partizana, koji su predvodjeni komunistima pobedli fažizam i ustaše. Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede gradjen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratsvo i jedinstvo medju narodima", kaže se u saopštenju SKOJ-a. Takođe, "poručujemo ustašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustuknuti pred ovim pretnjama... ", kaže SKOJ. Organizacija očekuje od "nadležnih organa" da reaguju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track