ĐILAS SE BEZBEDNO ŠETKAO PO KOSOVU! Haradinaj naredio: Niko ne sme popreko da pogleda moga brata Dragana!
Foto: Zorana Jevtić, EPA

bratske veze lidera opozicije sa albancima

ĐILAS SE BEZBEDNO ŠETKAO PO KOSOVU! Haradinaj naredio: Niko ne sme popreko da pogleda moga brata Dragana!

Politika -

U danu kad su kosovski Albanci oplakivali Adema Jašarija, Dragan Đilas bio je na Kosovu i Metohiji i uživao je punu zaštitu Ramuša Haradinaja, koji ga je nazvao svojim bratom i naredio svojim službama: "Niko ne sme ni popreko da pogleda mog brata Dragana".

Inače, Albanci na Kosovu su obeležavali dva važna događaja: 21. godišnjicu smrti osnivača terorističke OVK i vođe separatističkog pokreta, Adema Jašarija i posetu glavne Haradinajeve srpske zvezde, Dragana Đilasa, koji se bez problema kretao po celom Kosovu i bio potpuno zaštićen na svakom koraku.

Đilas se kretao bez ikakvih ograničenja, dok su ranije brojni srpski zvaničnici imali problema sa boravkom i kretanjem na teritoriji koju kontrolišu kosovske službe, dobijali batine, bili zatvarani i hapšeni.

Albanci brojnim manifestacijama obeležavaju, i to 3 dana, godišnjicu smrti svog vođe i političkog idola, Adema Jašarija i nazivaju je "epopeja OVK". Jašari je ubijen u kući koju je pretvorio u tvrđavu u Donjim Prekazima, a u toj akciji je likvidirano 38 terorista i 28 civila jer im fanatični Jašari nije dozvolio da napuste kuću.

foto: Facebook/Twitter

Zato je čudno da se u tim danima, kada Albanci slave Jašarija i kada su u strahu zbog pozivanja osumnjičenih za razne zločine pred specijalni sud, Đilas slobodno, bez ikakvog straha, vozika po Kosovu.

Lider srpske opozicije šetao je Kosovom, mogao je da se provoza, popije kafu i ruča gde god i kad god želi, a Haradinajeve tajne službe poštovale su naređenje svog šefa da "Đilasa niko ne sme ni ružno da pogleda". Kako je Haradinaj rekao, tako je i bilo, barem što se tiče albanske strane.

Međutim, Srbi na Kosovu pokazali su Đilasu da nije dobrodošao i to su mu otvoreno i rekli. Srbi u Leposaviću i Zubinom Potoku uz salve prozivki i zvužduka pokazali su da osuđuju Đilasovo, ali i zalaganje Boška Obradovića, i Vuka Jeremića da celo Kosovo pripadne Haradinaju i Tačiju.

Đilasa su nazivala lopovčinom, govorili su mu da je "lopovčina i đubre od čoveka", da nema obraza, da se ne bori za interese Srbije i srpskog naroda, i da su mu draži albanski interesi.

Zato je Đilas "protrčao" kroz srpske i pobegao u Haradinajeve krajeve.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja