USTAŠE PRETE SMRĆU SKOJEVCIMA ZBOG ŠARANJA GROBA ANTE PAVELIĆA: Završićete isto kao komunisti i Srbi u Jasenovcu!
Foto: Facebook/Printscreen

sramno

USTAŠE PRETE SMRĆU SKOJEVCIMA ZBOG ŠARANJA GROBA ANTE PAVELIĆA: Završićete isto kao komunisti i Srbi u Jasenovcu!

Politika -

BEOGRAD - Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštio je danas da su nepoznate osobe, koje su se predstavljale kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sledbenici ustaškog poglavnika Ante Pavelića, zapretile smrću prvom sekretaru te organizacije Aleksandru Đeniću.

Kako se navodi u saopštenju SKOJ-a, oni su juče nekoliko puta pozivali sa sakrivenog broja "druga Đenića" i pored uobičajenih psoviki, pretnji i uvreda (uglavnom na račun srpske i komunističke majke), isticali da će ga pronaći i "da će završiti isto onako kao što su završili komunisti i Srbi u Jasenovcu", ustaškom logoru u Drugom svetskom ratu.

O čemu se radi - jasno je samo onima koji su pre neki dan zapazili vest na hrvatskom portalu Index da su nepoznate osobe išarale porodičnu grobnicu vođe nekadašnje Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Ante Pavelića u Madridu simbolima srpa i čekića, zvezde petokrake i natpisima SKOJ-a.

Kako se navodi, fotografija išarane grobnice crvenom bojom, natpisima SKOJ-a na ćirilici i zvezdom petokrakom objavljena je na Fejsbuk stranici "Hrvati Deutsćland", prenoseći je od "Odbora koji brine o ostavštini Višnje Pavelić", ćerke ustaškog poglavnika.

"Neokomunistički izgrednici su grafitima oskrnavili i oštetili grobnicu i tako podsetili na skrnavljenja i rušenja hrvatskih grobova i mnogih grobalja u delovima Hrvatske i BiH nakon uspostave njihove Jugoslavije", piše u saopštenju.

Na to je reagovao SKOJ pomenutim saopštenjem.

Ta organizacija ističe da pretnje upućene Đajiću smatra posledicom antikomunističke histerije u bivšim socijalističkim zemljama, gde "zločinci danas imaju svoje sledbenike".

"Naša organizacija će se uvek dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednom od njegovih oblika. Mi smo sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedli fažizam i ustaše. Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede građen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratsvo i jedinstvo među narodima", kaže se u saopštenju SKOJ-a.

Takođe, "poručujemo ustašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustuknuti pred ovim pretnjama... ", kaže SKOJ.

Organizacija očekuje od "nadležnih organa" da reaguju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track