POBUNA U DVERIMA ZBOG ULASKA U SZS: Nogo tuži Obradovića i poziva ga na TV duel! DVERI NA IVICI NESTANKA
Foto: Marina Lopičić

Isključenje dovelo do raskola

POBUNA U DVERIMA ZBOG ULASKA U SZS: Nogo tuži Obradovića i poziva ga na TV duel! DVERI NA IVICI NESTANKA

Politika -

BEOGRAD- Narodni poslanik Srđan Nogo dobio je u sredu zvanično obavestenje da je isključen iz Dveri, a njegovo isključenje dovelo je do ozbiljnih trvenja unutar ovog pokreta.

Kao razlog za ovu odluku navodi se da je Nogo "kontinuirano delovao suprotno odlukama najviših organa porketa čime je grubo prekršio statut", što je objašnjeno time da je na potrestima dela opozicije u Beogradu organizovao nošenje vešala.

Nogo je najavio da će pravdu potražiti na sudu i da će se boriti, kako kaže, protiv grupice ljudi oko Boška Obradovića koji su uzurpirali Dveri.

On za "Politiku" kaže da je odluka protivpravna i da će to sigurno dokazati. Obradovića je pozvao na televizijski duel kako bi svi mogli da utvrde ko je u pravu kada je reč o politici Dveri.

List navodi da je član Predsednistva Dveri i poslanik Zoran Radojičić uputio u sredu pismo članovima pokreta u kome tvrdi da je Nogo protivpravno izbačen iz Dveri i da je svedok da je falsifikovan disciplinski postupak koji je navodno pokrenut 11. februara.

On kaže i da je ideje i vrednosti Dveri napustila interesna grupa unutar pokreta, da je u poslednjih godinu dana sve "metastaziralo", a da su Dveri danas "na ivici nestanka".

Radojicić smatra i da je korak u izdaji izvornog programa Dveri ulazak u Savez za Srbiju, sa onima, kako kaže, koji su odgovorni za uništavanje države, kriminal i izdaju, a sa kojima nemaju ni dodirnih programskih tačaka.

"Ovo nije privatna stranka Boška Obradovića, Marije Janjušević, Slobodana Dimovića, Jugoslava Kiprijanovića i klike poslušnika i interesdžija", rekao je Radojicić i dodao da su stranci potrebni izbori.

Kaže i da se u pokretu ćuti i o finansijskim malverzacijama i ozbiljnom kriminalu, prenosi "Politika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track