VUČIĆ SA MEŠTANIMA BELEGIŠA: Albanci ne žele dijalog, naš odgovor biće odlučan
Foto: Predsedništvo Srbije

sačuvaćemo srbiju

VUČIĆ SA MEŠTANIMA BELEGIŠA: Albanci ne žele dijalog, naš odgovor biće odlučan

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su kosovski Albanci, usvojenom Platformom, pokazali da nikad nisu ni želeli dijalog i da ga ni u budućnosti neće želeti, a da će odgovor Srbije biti odlučan, ozbiljan i čvrst.

"Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese i nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njhovih pomagača", rekao je Vučić u Belegišu gde je danas započeo obilazak Sremskog okruga, neposredno posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i sastanka sa trećim čovekom američkog Stejt departmenta Dehvidom Hejlom, koji je pozvao Prištinu na ukidanje taksi, a "obe strane" na uzdržavanje od provokacija.

Vučić, koji je danas nastavio kampanju Budućnost Srbije, posetom Sremskom okrugu, najavio je da će više o tome govoriti u Sremskoj Mitrovici, gde će se obratiti građanima.

Podsetio je da je prošlo 2.149 dana od neformiranja ZSO, što je bila jedina obaveza Prištine, da su oni potom uveli takse i da 'love' ljude koji koji bi da prevezu i tri paketa keksa na KiM.

"Posle platforme, koja znači i kojom pokazuju da nikad nisu želeli dijalog i da ga ne žele ni u budćnosti, mogu samo da kažem da ćemo čuvati i verujem sačuvati mir. Naš odgovor će biti odlučan, ozbiljan i čvrst, sačuvaćemo i Srbiju i srpske ineterse. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača", rekao je Vučić.

Onima koji su ga, kako je rekao, optuživali da se loše borimo za Kosovo, poručuje: "Uvek se, kad dođe pravi trentuak, vidi ko je ko i za šta se i koliko borio. Kosovskli Albanci se u tačkama 1. i 6. se pozivaju se na presudu MSP, a za nju su odgovorni naši vlastodršci iz 2009. i 2010, Jeremić, Tadić, Đilas, svi koji suu tražili da se MSP izjasni po tom pitanju. Dva puta to Albanci pominju i to im je jedini argument protiv teritorijalnog integriteta Srbije", rekao je on.

Želimo mir, kompromis, ali nećemo prihvatiti ucene i pritiske koji znače odustajanje od naših nacionalnih interse zato što bi se to nekome u svetu svidelo, dodao je on.

"Naša politika jeste da štitimo sebe, narod i Srbiju, jer rezervnu otaddzinu nemamo", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track