SULJO SA ĐILASOM, BOŠKOM I JEREMIĆEM ZA AUTONOMIJU SANDŽAKA: Ugljanin drugovao sa Albancima, pa se pridružio protestu 1 od 5 miliona!
Foto: Kurir

novi pazar

SULJO SA ĐILASOM, BOŠKOM I JEREMIĆEM ZA AUTONOMIJU SANDŽAKA: Ugljanin drugovao sa Albancima, pa se pridružio protestu 1 od 5 miliona!

Politika -

NOVI PAZAR - Protestima Đilasove koalicije "1 od 5 miliona" večeras se pridružio se lider Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sulejman Ugljanin, koji je upravo danas izjavio da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima "kao što su Albanci i Kosovari"! Ugljanin, koji se zalaže za autonomiju Sandžaka, pružio je podršku Đilasu, Jeremiću i Obradoviću upravo u momentu kada je iz Prištine stigla oštra provokacije u vidu platforme za koju su analitičari ocenili da predstavlja neformalnu objavu rata Srbiji.

- Nije slučajno odabran momenat kad se SDA, na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom pridružila protestima 1 od 5 miliona, upravo sada kada stižu napadi Haradinaja. Podrška Obradoviću, Đilasu i Jeremiću, uz poznat Ugljaninov zahtev za autonomijom Sandžaka, ima jasan cilj da Ugljanin u toj nameri dobije podršku sadapnjih lidera Đilasove koalicije - kaže sagovornik Kurira.

U koloni 1 od 5 miliona, jasno je istaknut transparent "Autonomija Sandžaka".

Podsetimo, Redžep Hoti je zamenik u pratiji koju vodi zločinac Kadri Veselji, koji je danas poslao svog zamenika Hotija da pomogne Đilasu, Obradoviću i Jeremiću.

Hoti je nedavno izjavio da "podela Kosova nije na dnevnom redu, a kada bi bila, onda bi Kosovo trebalo da uzme Sandžak i deo juga Srbije"... Njegov istomišljenik Sulejman Ugljanin ovog čoveka danas je proglasio za velikog prijatelja, istoga dana se pridružio protestu 1 od 5 miliona...

Podsetimo, predstavnici Ugljaninovog Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sastali su se sa delegacijom Prištine, a na sastanku je ocenjeno da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima "kao što su Albanci i Kosovari".

"Svi manjinski narodi imaju svoju matičnu državu osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku, upravo iz tog razloga je nama potrebno da jačamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi rešili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima", istakao je Sulejman Ugljanin.

foto: Kurir

Upravo posle sastanka sa, Ugljaninu prijateljskim Albanacima, on se večeras pridružio protestima 1 od 5 miliona...

Zamenik zločinca Veseljija položio je i vence, i to potpisane sa "Republika Kosovo"...

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track