PATRIJARH SRPSKI IRINEJ POSLE SASTANKA S VUČIĆEM O KOSOVU: Država i crkva imaju isto mišljenje o problemu, ali i o tome kako da reaguju (KURIR TV)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

završeni razgovori u patrijaršiji

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ POSLE SASTANKA S VUČIĆEM O KOSOVU: Država i crkva imaju isto mišljenje o problemu, ali i o tome kako da reaguju (KURIR TV)

Politika -

BEOGRAD - Patrijarh Spske pravoslavne crkve Irinej rekao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

"Imali smo susret sa predsednikom Srbije i članovima vlade, kako bismo porazgovarali o stanju kod nas, posebno na KiM, koje nažalost iz dana u dan postaje sve teže i komplikovanije", rekao je patrijarh novinarima posle sastanka koji je inicirao predsednik Vučić nakon što je Priština donela platformu.

"Na tu temu smo razgovarali kako će se stvari razvijati ubuduće. Bitno je da imamo isto mišljenje o tim problemima i načinu kako da mi reagujemo u tim prilikama", objasnio je dalje.

1 / 6 Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poglavar srpske crkve rekao je novinarima, da je razgovarano o stanju u zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji, gde iz dana u dan postaje, kako kaže, situacija sve teža.

1 / 11 Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naglasio je da su ovakvi sastanci veoma važni i potrebni: "Smatram da su ovakvi sastanci u našim prilikama veoma potrebni i neophodno je da budu češći kako se problemi javljaju da budemo upoznati kako bi našli najbolje rešenje i stav crkve o tim problemima", rekao je patrijarh SPC.

Bitno je, dodao je, da zajedno država i crkva traže najbolje rešenje i stav.

Današnjem sastanku U Patrijaršiji prisustvovali su i premijerka Ana Barnabić i prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track