TVITERAŠICE POZIVAJU GLUMCA DA ODMAH REAGUJE: Sergej, ne štiti nasilnika, otkrij ko je udario Kseniju!
Foto: Printscreen N1, Damir Dervišagić

NAKON INCIDENTA NA DODELI PRIZNANJA

TVITERAŠICE POZIVAJU GLUMCA DA ODMAH REAGUJE: Sergej, ne štiti nasilnika, otkrij ko je udario Kseniju!

Politika -

Aktivistkinja Inicijative ''Ne davimo Beograd'' Ksenija Radovanović, fizički je napadnuta u petak na dodeli priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu i ona je nakon toga ispričala da je njen napadač bio u društvu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

Ksenija je ranije ispričala da je glumac odbio da joj kaže ime napadača i otišao sa mesta događaja pre nego što je stigla policija.

Nakon ovog incidenta, oglasio se i veliki broj tviterašica, koje su postavile pitanje da li su nekada dobile šamar samo zato što su žene. Neke od njih su stale u odbranu napadnute Ksenije, i tom prilikom podelile svoja iskustva i kako su u one u određenim situacijama dobijale šamare. Tim povodom su pozvale Sergeja da otkrije ko je udario aktivistkinju Kseniju, poručivši mu da ne krije nasilnike.

"

Ksenija Radovanović
Ksenija Radovanovićfoto: N1 printscreen

Posle Tanjine priče, javile su se i druge tviterašice da podele svoja iskustva:

"Udario me šakom čovek u glavu pre dve godine za 8. mart. Pre toga me je gađao kamenjem. Ja se vraćala iz prodavnice u osam ujutru. Posle udarca, koji je bio u trku se prodrao: "J*bacu vam ja mater svima".

"Nisam šamar ali bio je neuspeo pokušaj. Završio se mojim zavrtanjem njegove ruke i nabadanjem glave u španski zid. Mislim da mu je ostao ožiljak i da me proklinje kad god stane ispred ogledala. Da ne bude zabune, nisam bila jača, nego je on bio pijan kao letva..".

"Nisam baš šamar, ali me je potpuno nepoznat covek, bez ikakvog razloga munuo u rame laktom, dok sam išla ulicom s pijace, natovarena kao magare... nisam mogla da mu vratim.. bila je nedelja rano jutro, nigde žive duše.. muskarci su svinje!"

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track