HARADINAJ U ODGOVORU MOGERINIJEVOJ IZVRĆE ČINJENICE! Do prekida dijaloga nije došlo zbog taksi!
Foto: AP/Visar Kryeziu

oglasio se na tviteru

HARADINAJ U ODGOVORU MOGERINIJEVOJ IZVRĆE ČINJENICE! Do prekida dijaloga nije došlo zbog taksi!

Politika -

Nedostatak transparentnosti, podsticanje predloga za razmenu teritorija doveli su do izlaska dijaloga "iz šina" između Beograda i Prištine, a ne takse, ocenio je ovog jutra kosovski premijer Ramuš Haradinaj, komentarišući jučerašnju izjavu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federike Mogerini, koja je ponovila da je za nastavak dijaloga neophodno ukidanje ove mere.

I dok Mogerini navodi da će nakon što se takse ukinu odmah sazvati novi sastanak u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, kosovski premijer ponavlja da on ne treba da se povezuje sa taksama.

Ocenjuje da su razlozi za obustavu dijaloga između Beograda i Prištine zapravo „nedostatak transparentnosti, podsticanje predloga za razmenu teritorija i neuspeh u sprovođenju postojećih sporazuma“.

„Dijalog se može i treba nastaviti i ne treba da se povezivanje sa taksama“, poručio je kosovski premijer u svojoj objavi na Tviteru.

Haradinaj je u prošlosti takođe govorio o tajnim i netransparentnim pregovorima u Briselu, optužujući Federiku Mogerini da ih je ona predvodila.

On je ubrzo nakon izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koja je uzburkala kosovsku i srpsku javnost, da je „razgraničenje jedan od zvaničnih predloga Srbije“ za rešavanje kosovskog pitanja, poručio Mogerini da bi bilo bolje „da sa tim izađe na videlo“.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič ubrzo je navode kosovskog premijera odbacila kao neistinite.

(Kurir.rs/kossev.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track