Najnovije vesti

NOVI ŠAMAR PRIŠTINI! Ljimaj: I Velika Britanija traži da se ukinu takse za srpsku robu
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

poruka ričarda mura

NOVI ŠAMAR PRIŠTINI! Ljimaj: I Velika Britanija traži da se ukinu takse za srpsku robu

Politika

Britanski zvaničnik, Ričard Mur, razgovarao je danas u Prištini sa predstavnicima prištinskog tima za dijaloga, a kopredsedavajući tog tima, Fatmir Ljimaj je nakon razgovara rekao da su teme bile dijaloga i ukidanje nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da takse budu suspendovane. Rekao je da su u razgovoru članovi tima Mura pokušali da ubede da uslovljavanje dijaloga sa ukidanjem taksi nije dobra.

"Stav svih prijatelja je da se pronađe put da se da mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu", rekao je Ljimaj.

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koju je nedavno usvojena u kosovskom parlamentu, te da u za to, kako je rekao, dobili punu podršku.

"Upoznali smo ga sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum", rekao je Ljimaj.

Govoreći o nedavnom boravku u Briselu, Ljimaj je rekao da je to bio jedan od redovnh sastanaka, te da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Beta/Armenija Zajmi Bešević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...