ZLOUPOTREBA DRŽAVNE IMOVINE U ŠAPCU: Gradonačelnik Nebojša Zelenović pajtosima dao luks stanove?!
Foto: Beta

Muljačina

ZLOUPOTREBA DRŽAVNE IMOVINE U ŠAPCU: Gradonačelnik Nebojša Zelenović pajtosima dao luks stanove?!

Politika -

Bahato Nebojša Zelenović, saradnik Dragana Đilasa, najluksuznije od 72 stana koja su u gradskom vlasništvu ustupio je svojim prijateljima i političkim istomišljenicima

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je i blizak saradnik Dragana Đilasa u Savezu za Srbiju, neki od 72 stana koja su u gradskom vlasništvu dao je na korišćenje za džabe svojim prijateljima, poslovnim saradnicima i političkim istomišljenicima, otkriva Kurir!

Državna revizorska institucija (DRI) već je ustanovila da za ove stanove nije utvrđen niti naplaćivan zakup, što je suprotno Zakonu o stanovanju, ali Zelenović nije ništa uradio tim povodom, te se državni stanovi i dalje zloupotrebljavaju.

Sumnjivo

- To su stanovi raznih struktura i na različitim lokacijama. Ima onih koji su vrlo mali i neugledni, ali ima i onih koji su na vrhunskim lokacijama i i te kako su luksuzni i renta bi za njih bila vrlo visoka! Međutim, sve je dato za džabe, a na direktnu štetu gradskog budžeta, koji je na taj način oštećen za milione. Zelenović je sa svojim ljudima iz gradske uprave dao te nekretnine na korišćenje svojim ljudima i partijskim istomišljenicima, a niko nije platio ni dinar za iznajmljivanje. Plus su neki od stanova već otkupljeni pod sumnjivim uslovima - priča naš izvor.

foto: Printscreen

Potrebna istraga

Narodni poslanik Boban Birmančević iz Šapca kaže za Kurir da od državnih organa očekuje da ispitaju ko koristi gradske stanove i po kom osnovu: - Ova zloupotreba pokazuje kakav odnos prema imovini građana Šapca ima gradska vlast. Kada su pitali načelnika gradske uprave šta je sa 72 stana, on je odgovorio da su to neke udžerice. To sve govori. Tako oni doživljavaju imovinu građana Šapca. To je klasičan primer zloupotrebe. S. S.

Misterija Ne zna se ko plaća račune Za sve stanove koje je Grad Šabac ustupio nepoznatim osobama svakog meseca stižu računi za komunalije, ali nije poznato ko ih plaća, kaže naš izvor: - Ne zna se da li oni stižu na adresu samog stana ili na gradsku upravu. Pitanje je ko uopšte plaća te računa. Ukoliko se plaćaju iz gradskog budžeta, to bi značilo da građani plaćaju od svojih para.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track