ĐURIĆ: Sve smo sigurniji da iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Tači i Veselji
Foto: Marina Lopičić

Teške optužbe

ĐURIĆ: Sve smo sigurniji da iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Tači i Veselji

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

"Sve smo sigurniji da (Hašim) Tači, (Kadri) Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna. Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je poručio da Srbija nikome ne preti i da za razliku od Prištine poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu svakako ne treba da brinu zbog "Tačijevog zveckanja oružjem", jer će se srpska država na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika - politika prošlosti", naveo je Đurić.

On je kazao da će Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu od strane Prištine", naveo je Đurić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track