MINISTARKA KUBUROVIĆ: Srbija ne skriva zločince kao prištinski organi
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Srbija ne skriva zločince kao prištinski organi

Politika -

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je Abdelardu Tahiriju da srpski organi ne skrivaju zločince, kao što to rade Tači, Haradinaj i Veselji, te da je jedina krivica koju snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić to što ima strpljenje, hladnu glavu i odlučan stav da na sve provokacije iz Prištine odgovara mirnim tonom, bez pretnji i bez poziva na nasilje.

Ona je to rekla povodom tvrdnji Tahirija da je Vučić nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića i da skriva osumnjičenog za ubistvo Milana Radoičića.

"Srpski organi nisu i neće skrivati i prikrivati zločince i ubice, kao što to rade ovekovečeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija, ogrnuti u ruho takozvanih kosovskih političara", navela je Kuburović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Kuburović je dodala da Tahiri ima pravo kada kaže da sigurno postoji politička pozadina ubistva Ivanovića, jer, u suprotnom, ističe ministarka, prištinski organi nikada ne bi odbili formiranje zajedničkog istražnog tima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

"Nikada ne bi odbili da proslede čaure sa mesta ubistva, a ne bi im trebalo i nekoliko meseci da proslede Zapisnik sa uviđaja", dodala je Kuburović.

Ona je podsetila da takozvani kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa navodnom istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu.

Iz toga se vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi, zaključila je Kuburović.

Ministar pravde u privremenim kosovskim institucija Abelard Tahiri tvrdi da je Milan Radoičić izvršio atentat na Olivera Ivanovića, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića označio je kao navodnog nalogodavca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track